A meggy intenzív édes-savanyú íze el fog varázsolni. Mi a narancsos csokifagyival együtt szoktuk készíteni, fogyasztani, mert remekül kiegészítik egymást. Ezért is szerepelnek egy fotón, így együtt igazán finomak! Bár tipikusan nyár étel, a meggyfagyi bármikor elkészíthető fagyasztott meggyből!
Ebben a fagyiban nincs semmilyen ízfokozó, adalék, és nincs semmilyen állati eredetű alapanyag sem. Kizárólag gyümölcs és kesudió. A kesudió kókuszkrémmel helyettesíthető.
Ha kesudió helyett kesuvajat használsz, sokkal könnyebb elkészíteni ezt a fagylaltot, hiszen a kesudió krémesítésével már nem kell foglalkozni.

Krémes meggyfagyi
Krémes meggyfagyi természetes alapanyagokból
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 15 dkg kesuvaj (vagy kesudió)
- 4 darab banán érett legyen
- 20 dkg magozott meggy lehet fagyasztott is
- édesítés ízlés szerint pl. datolya
Elkészítés
- Az összes hozzávalót simára turmixoljuk. Hamarabb végzünk, ha kesuvajat használunk.
- Kóstoljuk meg, és ha nem elég édes, akkor tetszés szerinti természetes édesítőszerrel lehet édesíteni. Néhány szem aszalt datolyát is tehetünk a turmixgépbe.
- Ha fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor azonnal fogyasztható a meggyfagyi.
- Ha friss gyümölcsöket használtunk, akkor fagyasszuk le a masszát, és fagyiskanállal tálaljuk.