Citromfagyi: gyorsan elkészíthető, csábítóan frissítő!

886

Egyszerűen és gyorsan elkészül ez a citromfagyi, lágy, krémes, ráadásul kizárólag természetes és növényi alapanyagokból.

Érdemes kesuvajat használni, mert akkor biztosan nem maradnak kesudarabok a fagyiban, és gyorsabban el is készül.

Hasonlóan egyszerű, vagy talán még egyszerűbb a csupán egyetlen alapanyagból készülő banánfagyi!

Citromfagyi

Citromfagyi természetes összetevőkből
Teljes Idő 4 óra 10 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 3 darab citrom kifacsart leve
  • 3 darab citrom lereszelt héja
  • 20 dkg kesuvaj (vagy kesudió)
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 10 dkg természetes édesítőszer (agave vagy rizsszirup, vagy bármi, amit szívesen használsz)
  • csipet só

Elkészítés

  • Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk és simára turmixolunk.
  • A citromos krémet fagyasztóba tesszük, és fagyiskanállal tálaljuk.
Fogás: Dessert
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: citrom, fagylalt, kesuvaj
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close