Az egyik legnagyobb nyári kedvenc a gazpacho leves! Az összetevők: paprika, paradicsom, uborka, hagyma, petrezselyem zöldje:

Hideg, üdítő, frissítő leves, kifejezetten nyári alkalmakra.

Uborkát, paradicsomot, paprikát és csírát készítsünk a tányér mellé levesbetétnek:

Ha szereted a dinnyét, akkor próbáld ki a dinnye gazpacho-t is!

Gazpacho leves
Könnyű nyári nyers leves
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 4 darab paradicsom
- 2 darab közepes uborka, meghámozva
- 1/2 lilahagyma
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 2 karika erőspaprika (vagy chilli)
- néhány levél petrezselyem
- pár levél bazsalikom
- só
- plusz levesbetétnek csírák, zöldségek apróra vágva
Elkészítés
- A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.
- Hétköznapi fogyasztáshoz lazán turmixoljuk össze az egészet, nem túl simára, és már ehetjük is
- Ha van egy kicsit több időnk, akkor a következőképpen készítsük el: A hozzávalók 3/4-ed részét tegyük csak bele a turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Így egy selymes, krémes állagú alap jön létre. Ekkor sózzuk, és ha túl sűrű, akkor egy kevés vizet is tehetünk hozzá.
- Ezután tegyük bele a maradék zöldségeket, de ekkor már csak pulzáló funkcióval keverjük, hogy az így utólag beletett zöldségek kicsit darabosak maradjanak. Így lesz egyszerre lágy és krémes, ugyanakkor kicsit darabos, mégsem ropogós. Levesbetétet itt is kínálhatunk mellé, külön tányérban szépen elrendezve.
Megjegyzések
Tálalás előtt hűtőbe lehet tenni, kánikulában igazi ínyencség!