A kihagyhatatlan örök nyári kedvenc: a gazpacho leves!

758

Az egyik legnagyobb nyári kedvenc a gazpacho leves! Az összetevők: paprika, paradicsom, uborka, hagyma, petrezselyem zöldje:

Hideg, üdítő, frissítő leves, kifejezetten nyári alkalmakra. 

gazpacho

Uborkát, paradicsomot, paprikát és csírát készítsünk a tányér mellé levesbetétnek:

gazpacho

Ha szereted a dinnyét, akkor próbáld ki a dinnye gazpacho-t is!

Gazpacho leves

Könnyű nyári nyers leves
Teljes Idő 10 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 4 darab paradicsom
  • 2 darab közepes uborka, meghámozva
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 2 karika erőspaprika (vagy chilli)
  • néhány levél petrezselyem
  • pár levél bazsalikom
  • plusz levesbetétnek csírák, zöldségek apróra vágva

Elkészítés

  • A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. 
  • Hétköznapi fogyasztáshoz lazán turmixoljuk össze az egészet, nem túl simára, és már ehetjük is
  • Ha van egy kicsit több időnk, akkor a következőképpen készítsük el: A hozzávalók 3/4-ed részét tegyük csak bele a turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Így egy selymes, krémes állagú alap jön létre. Ekkor sózzuk, és ha túl sűrű, akkor egy kevés vizet is tehetünk hozzá.
  • Ezután tegyük bele a maradék zöldségeket, de ekkor már csak pulzáló funkcióval keverjük, hogy az így utólag beletett zöldségek kicsit darabosak maradjanak. Így lesz egyszerre lágy és krémes, ugyanakkor kicsit darabos, mégsem ropogós. Levesbetétet itt is kínálhatunk mellé, külön tányérban szépen elrendezve.

Megjegyzések

Tálalás előtt hűtőbe lehet tenni, kánikulában igazi ínyencség!
Fogás: Leves
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: kaliforniai paprika, lilahagyma, paradicsom, uborka
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close