A hajdina igazi téli nyers eledel, melegítő hatású, laktató és finom. Sokan csak a főtt változatot ismerik, és sósan, köretnek fogyasztják. A hajdina viszont frissen kicsíráztatva, gyümölcsökkel elturmixolva csodálatos csírareggeli, tele értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal, enzimekkel!
A hajdina egy igazi szuperétel, tele jótékony tulajdonságokkal. Nyersen nem fogyasztjuk, mert a hajdina is, mint minden mag, nyersen olyan anyagokat tartalmaz, amik gátolják az emésztésüket. Éppen ezért vagy sütve-főzve, (de ilyenkor az enzimek és sok vitamin elpusztul), vagy csíráztatva készítjük el. A hajdinát sokkal egyszerűbb csíráztatni, mint bármilyen más magot, ezért javaslom, hogy tegyél egy próbát, és ha egy igazán különleges ételt szeretnél megkóstolni, akkor vágj bele és kezdj el hajdinát csíráztatni!
Ez a csírareggeli különösen egészséges, mert nem tartalmaz hozzáadott cukrot, olajat, és tele van értékes tápanyagokkal. Teljes értékű növényi étel, hiszen az alapanyagokat természetes formájukban, finomítatlanul tartalmazza.
Ezt a hajdinás gyümölcskását igen változatosan lehet elkészíteni, mert attól függően, hogy milyen gyümölcsökkel tálalod, mindig más és más lesz.
Friss gyümölcsök helyett lehet aszalt gyümölcsöket is használni. További ötlet a hajdina kása elkészítéséhez! És itt van még egy nyers hajdina kása recept!
Ha szeretnél többet tudni a teljes értékű növényi étrendről, akkor olvasd el Domján Flóra átfogó cikkét a prove.hu oldalon!

Hajdina kása gyümölcsökkel
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 2 csésze csíráztatott hajdina
- 0,5 kg gyümölcs vegyesen pl. alma, banán, mandarin
- kevés víz a turmixoláshoz
- 1 teáskanál fahéj
- + gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
- A kásához valókat turmixgépben simára keverjük.
- A plusz gyümölcsöket daraboljuk, és hozzákeverjük a kásához, illetve díszítéshez használjuk.