Ha van otthon frissen csíráztatott hajdina, akkor ezt az édes hajdina kását érdemes elkészíteni. A hajdina kása melegítő étel, így télen különösen jól esik.
Változat: Az almából, banánból csak a felét tedd bele a turmixgépbe, a többit pedig a kész kásába, szeletelve. Így kell valamit rágni is.


Olvasztott csokival leöntve…
Ehhez a recepthez csíráztatott hajdinát használunk, ha nem tudod hogy kell egyszerűen hadinát csíráztatni, akkor kattints ide ! Hajdina csíráztatásáról itt lehet olvasni.
Nyers hajdina kása – friss hajdina csírából
A hajdinát érdemes kicsíráztatni, hogy nyersen fogyasztható legyen. Ebből a friss hajdina csírából remek kását lehet készíteni pillanatok alatt
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 4 evőkanál 3-4 púpozott evőkanál frissen csíráztatott hajdina
- 1 darab alma kicsumázva
- 1 darab banán
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- kevés fahéj
- 1 marék dió (vagy kesudió)
- 1 pohár víz vagy annyi, hogy krémes állaga legyen
Elkészítés
- A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, tálkákba öntjük, és már készen is van, ehető.
Megjegyzések
Ha meleg vizet teszünk a turmixgépbe, akkor langyosan fogyaszthatjuk ezt a remek ételt. Reggelire, vagy desszertként is finom.