Édes hajdina kása nyersen, gyerekek kedvence

1.3K

Ha van otthon frissen csíráztatott hajdina, akkor ezt az édes hajdina kását érdemes elkészíteni. A hajdina kása melegítő étel, így télen különösen jól esik.

Változat: Az almából, banánból csak a felét tedd bele a turmixgépbe, a többit pedig a kész kásába, szeletelve. Így kell valamit rágni is.

Hajdina kása
hajdina kása

Olvasztott csokival leöntve…

Ehhez a recepthez csíráztatott hajdinát használunk, ha nem tudod hogy kell egyszerűen hadinát csíráztatni, akkor kattints ide ! Hajdina csíráztatásáról itt lehet olvasni.

Nyers hajdina kása – friss hajdina csírából

A hajdinát érdemes kicsíráztatni, hogy nyersen fogyasztható legyen. Ebből a friss hajdina csírából remek kását lehet készíteni pillanatok alatt
Elkészítés ideje 5 perc
Teljes Idő 5 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers
Adag 4

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 4 evőkanál 3-4 púpozott evőkanál frissen csíráztatott hajdina
  • 1 darab alma kicsumázva
  • 1 darab banán
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • kevés fahéj
  • 1 marék dió (vagy kesudió)
  • 1 pohár víz vagy annyi, hogy krémes állaga legyen

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, tálkákba öntjük, és már készen is van, ehető.

Megjegyzések

Ha meleg vizet teszünk a turmixgépbe, akkor langyosan fogyaszthatjuk ezt a remek ételt. Reggelire, vagy desszertként is finom. 
 
Kulcsszó hajdina, hajdina csíra, hajdina kása
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close