A növényi konyhában új, különleges konyhatechnikai eljárásokat ismerhetsz meg, érdemes itt körülnézni.
Aszaljunk otthon, mennyi ideig tart az aszalás?
Olvasd el az aszalással foglalkozó többi írást is: Miért aszalunk? Hogyan aszalunk? Mivel aszalunk? Hogyan aszaljunk aszalógép nélkül? Az időtényező az egyik legfontosabb eleme az aszalás …
Aszaljunk otthon! További tippek és fortélyok!
Olvasd el az aszalással foglalkozó többi írást is: Miért aszalunk? Hogyan aszalunk? Mivel aszalunk? Hogyan aszaljunk aszalógép nélkül? Mennyi ideig tart az aszalás? Gyakran feltett kérdések Vagy olyan kérdések, …
Aszalás a gyakorlatban – receptek!
Egyre többen próbálják ki ezt a régi-új konyhatechnikai eljárást, kibővítve ezzel az ételkészítés repertoárját. Gondoltál már rá, milyen lehet az aszalt lilahagyma? Vagy az aszalt …
A lényerő gépekről, előnyei, hátrányai, milyen típusút vásároljunk?
Talán ez a leggyakoribb kérdés, amit az ismerőseim feltesznek nekem. Milyen lényerő gépet érdemes megvenni, ami nem túl drága, és mégis elvégzi a feladatát ? …
Szűrőzsák, a nélkülözhetetlen eszköz
Ha szűrt lét készítünk, többféle lényerő gépet használhatunk. Itt csak az a kérdés, hogy a gép milyen hatékonysággal tudja szétválasztani a rostokat a kinyert létől. …
Melyik turmixgép a legjobb? Milyen turmixgépet vásároljak?
Nehéz erre jól válaszolni, mert sokféle szempont alapján lehet választani, és nagyon sokféle turmixgép van kereskedelmi forgalomban. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen a motor teljesítménye, kehely …
Hajdina csíráztatás
A hajdina egy rendkívül egészséges alapanyaga a tudatos konyhának, íme a cikk: 12 ok, amiért érdemes hajdinát fogyasztani Mivel kevésbé ismert az átlag magyar konyhában a …
Mit lehet tenni a zöldségpréselés után maradt rostokkal?
Ha elkezdesz szűrt leveket készíteni, akkor előbb utóbb felmerül benned a kérdés, hogy vajon mit érdemes kezdeni a visszamaradt rostokkal. Sajnáljuk kidobni, hiszen mindenhol azt …
Szuperétel a retekcsíra: Retekmag csíráztatása egyszerűen – lépésről lépésre!
Az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alapja a csírák fogyasztása. Nem véletlen, hiszen a csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak. Az egyik legkönnyebben, otthon …
Magvaj, a csodás hozzávaló
A magvaj nem kenhető kenyérre, inkább alapanyagként szerepel néhány növényi pástétomban, krémekben. Biztosítják a teljes értékű növényi zsiradékot, a krémességet, finom ízt. Állaguk nagyon sűrű, …