A növényi konyhában új, különleges konyhatechnikai eljárásokat ismerhetsz meg, érdemes itt körülnézni.
Szűrt levek készítése – első lépések, hogyan és mit ?
Amikor léböjtölünk, nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, a szükséges tápanyagokat folyadék formájában, például szűrt levekkel juttatjuk be a szervezetünkbe. Hogy pontosan mi a különbség a …
Datolyalekvár, a növényi konyha egyik legfontosabb alapanyaga!
A datolyalekvár nem más, mint vízben felpuhított datolya simára turmixolva. Ez tulajdonképpen egy sűrű, édes pép, ami nagyon sok nyers (és nem nyers) édesség alapja …
Mit jelent a magok aktiválása? Miért nem esszük a magokat nyersen?
A magokat, dióféléket felhasználás előtt tiszta vízbe be kell áztatni. Erre azért van szükség, hogy a magokban alvó állapotban található enzimek „felébredjenek”, és az emésztést …
Magtej készítése diófélékből, olajos magokból
Azt nem kell különösebben magyarázni, hogy miért sokkal jobb az otthon, házilag készített magtej, mint a dobozos! Csak az van benne, amit beleteszünk, friss, feldolgozatlan, …