A növényi konyhában új, különleges konyhatechnikai eljárásokat ismerhetsz meg, érdemes itt körülnézni.
Gyümölcsök tartósítása – aszalással
Korábban már született egy összefoglaló írás az aszalásról, miért jobb, mint a sütés… Az aszalás művészete címmel. Ott a sütést és az aszalást hasonlítjuk össze. …
Aszalt földieper
A nyári gyümölcsök aszalását végezhetjük szabad levegőn, a nap erejének felhasználásával. Még akkor is ajánlom a nap melegét, ha van aszalógéped, mert sok energiát lehet …
Az aszalás művészete : miért jobb az aszalás a sütésnél? Miért érdemes megtanulni és rendszeresen alkalmazni ezt a konyhatechnikai eljárást?
Ha szeretnéd megismerni az aszalás alapjait, olvasd el a mini tanfolyamunkat, hogyan kell aszalni, mire érdemes odafigyelni, milyen eszközt válassz, stb… Ha szeretnéd kipróbálni a …
Csokikehely, ünnepi vendégváró falatok
Ez a csokikehely egy különleges tálalási forma. Megtölthetjük nyers krémekkel, gyümölcsökkel. Hogy készül? Nyers csokoládét készítünk kakaóvajból, kakaóporból pár csepp stévia édesítéssel, és még folyékony …
Aquafaba – a növényi hab!
Mi az az aquafaba? Az aquafaba a hüvelyesek – leggyakrabban csicseriborsó – főzőleve, amelyet tojásfehérje helyettesítésére használnak, mivel habbá verhető, sűrítőanyagként használható, és stabil szerkezetet …
Nyers édességek – trükkök és módszerek 1.
Nyers édességek, torták krémeinek szilárdítása – Három természetes módszer A nyers torták krémeinek megfelelő állagot kell biztosítani ahhoz, hogy szeletelhetőek, de mégis krémesek maradjanak. Három …
Miért érdemes otthon csíráztatni? A csírák valódi szuperételek!
A Növényi Konyha oldalon több receptben is találtok csírákat. Nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeresen csíráztassunk, és váljon hétköznapivá a csírák fogyasztása. Miért is? Az otthoni …
Aszalt zöldség csipsz, az egészséges ropogtatnivaló!
A boltban készen kapható zöldség csipsz csak első látásra egészséges. Sajnos tocsog az olajban. Azt hiszi az ember, hogy egészségeset eszik, mert ugye zöldség, de …
Gyümölcslap, a növényi konyha legizgalmasabb alapanyaga
A növényi étkezés egyik legsokoldalúbban használható alapja a gyümölcsökből készített “lap”, vagy palacsinta, a gyümölcslap. Almából készítem a legtöbbször, de barack, földieper, szeder, mandarin, narancs, …
Aszalt paradicsom házilag elkészítve a legfinomabb!
A kereskedelmi forgalomban többféle aszalt paradicsom kapható. Van, amelyik teljesen ki van szárítva, ezt vagy egészben találod meg, vagy apró kockákra van felvágva. Ezeket használat …