Csoki és eper – meglepetés Valentin napra

617

Csoki és eper – a legizgalmasabb, legromantikusabb párosítás, amit el tudok képzelni. A csoki lehet olvasztott keserű csoki, ha nincs időd vagy kedved pepecselni, de sokkal finomabb, krémesebb ez a saját készítésű folyékony csoki datolyából, kakaóporból, kókuszkrémből.

Az epernek nincs még szezonja februárban, de ilyenkor jelenik meg először a primőr áruk között. Én nem bíztatok senkit arra, hogy ilyenkor télen nagy mennyiségben epret egyen. De valljuk be, hogy egy szerelmes délutánon, a csöpögő csokoládéba mártott eper igazi hangulatot tud varázsolni! És ha nem eper, akkor kivi vagy mandarin vagy narancs… de ezt mindenképpen ki kell próbálni!!  

csoki és eper
eper – egészséges, finom, és van egy egyedülálló hangulata

Valentin nap után már ki lehet várni az igazi eperszezont, de lássuk be… ilyenkor-egyszer-minden szerelmes megérdemli 🙂

A fotókat Birta Endre készítette

Folyékony csoki

Folyékony csoki gyümölcsökre önteni, vagy mártogatni
Fogás Dessert, Snack
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 15 dkg datolya (ezt áztassuk be kb 2 órára)
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan legyen) 
  • 1 kávéskanál instant kávépor  
  • 2 evőkanál olvasztott keserű csoki opcionális
  • 2 evőkanál kókuszkrém

Elkészítés
 

  • A datolyát kivesszük az áztató levéből, és a kakaóporral, fahéjjal, vaníliával sűrű péppé turmixoljuk. Hozzáöntjük a megolvasztott kókuszolajat is, amitől még krémesebb, lágyabb lesz. Kevés vizet (vagy még jobb a datolya áztató vizét) önthetünk hozzá, hogy elérjük a folyós, csöpögős állagot.  

Megjegyzések

Gyümölcsökre lehet önteni, vagy gyümölcsdarabokat lehet belemártogatni… 
Kulcsszó csokikrém, eper
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close