Csoki és eper – a legizgalmasabb, legromantikusabb párosítás, amit el tudok képzelni. A csoki lehet olvasztott keserű csoki, ha nincs időd vagy kedved pepecselni, de sokkal finomabb, krémesebb ez a saját készítésű folyékony csoki datolyából, kakaóporból, kókuszkrémből.
Az epernek nincs még szezonja februárban, de ilyenkor jelenik meg először a primőr áruk között. Én nem bíztatok senkit arra, hogy ilyenkor télen nagy mennyiségben epret egyen. De valljuk be, hogy egy szerelmes délutánon, a csöpögő csokoládéba mártott eper igazi hangulatot tud varázsolni! És ha nem eper, akkor kivi vagy mandarin vagy narancs… de ezt mindenképpen ki kell próbálni!!

Valentin nap után már ki lehet várni az igazi eperszezont, de lássuk be… ilyenkor-egyszer-minden szerelmes megérdemli 🙂
A fotókat Birta Endre készítette

Folyékony csoki
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 15 dkg datolya (ezt áztassuk be kb 2 órára)
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan legyen)
- 1 kávéskanál instant kávépor
- 2 evőkanál olvasztott keserű csoki opcionális
- 2 evőkanál kókuszkrém
Elkészítés
- A datolyát kivesszük az áztató levéből, és a kakaóporral, fahéjjal, vaníliával sűrű péppé turmixoljuk. Hozzáöntjük a megolvasztott kókuszolajat is, amitől még krémesebb, lágyabb lesz. Kevés vizet (vagy még jobb a datolya áztató vizét) önthetünk hozzá, hogy elérjük a folyós, csöpögős állagot.