A sós palacsintáknak általában semleges ízük van, hogy bármilyen töltelékkel tudjuk kombinálni. Ez a palacsinta kicsit más. Itt erőteljesebben fűszerezzük a tésztát, cserébe egy semleges, nagyon egyszerű töltelékkel is teljes értékű, igazán finom főételt kapunk.
Ez a palacsinta nem csak lágy, puha, hanem rendkívül finom alapízű. Egy sima rizstejszínnel, salátával is komplett főétel!

A recepthez gluténmentes liszteket használunk. Többféle liszttel kísérleteztem, ez a három így együtt jól kiegészítik egymást, állagra és ízre is. Ki lehet próbálni más variációkat, más liszteket is. Itt a fűszerezés a lényeg.
Lehet olaszos fűszer keveréket használni, vagy valamilyen friss zöld fűszereket, a curry-s változatot még én sem próbáltam, de itt aztán beindulhat a fantázia!
Utifűmaghéj: fontos összetevő, az utifűmaghéjról – ITT – tudsz bővebben olvasni!
Vörös lencséből is lehet sós palacsintát sütni, – ITT – a recept!

Fűszeres sós palacsinta
Készülékek
- 1 Turmixgép
- 1 palacsintasütő
Összetevők
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- 2 evőkanál csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál utifűmag héj
- 1 teáskanál só
- fűszerek: füstös paprika, hagymapor, fokhagymapor, chili, feketebors
- víz, vagy mandulatej
Elkészítés
- A gluténmentes liszteket összekeverjük, annyi vizet vagy mandulatejet adunk hozzá, hogy egy jó sűrű palacsinta tészta állaga legyen. Keverhetjük kézi habverővel, vagy turmixgépben is.
- 15 percig állni hagyjuk,
- majd tapadásmentes palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle. Ha letapadna, pár csepp olajat tehetünk alá.