Fűszeres, gluténmentes, sós palacsinta, ezzel jól kezdődik a nap!

1.3K

A sós palacsintáknak általában semleges ízük van, hogy bármilyen töltelékkel tudjuk kombinálni. Ez a palacsinta kicsit más. Itt erőteljesebben fűszerezzük a tésztát, cserébe egy semleges, nagyon egyszerű töltelékkel is teljes értékű, igazán finom főételt kapunk.  

Ez a palacsinta nem csak lágy, puha, hanem rendkívül finom alapízű. Egy sima rizstejszínnel, salátával is komplett főétel!  

sós palacsinta

A recepthez gluténmentes liszteket használunk. Többféle liszttel kísérleteztem, ez a három így együtt jól kiegészítik egymást, állagra és ízre is. Ki lehet próbálni más variációkat, más liszteket is. Itt a fűszerezés a lényeg.

Lehet olaszos fűszer keveréket használni, vagy valamilyen friss zöld fűszereket, a curry-s változatot még én sem próbáltam, de itt aztán beindulhat a fantázia!

Utifűmaghéj: fontos összetevő, az utifűmaghéjról – ITT – tudsz bővebben olvasni!

Vörös lencséből is lehet sós palacsintát sütni, – ITT – a recept!

Fűszeres sós palacsinta

Sós palacsinta háromféle lisztből, intenzíven megfűszerezve!
Teljes Idő 15 perc
Fogás főétel
Konyha növényi konyha

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 palacsintasütő

Összetevők
  

  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 2 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál utifűmag héj
  • 1 teáskanál
  • fűszerek: füstös paprika, hagymapor, fokhagymapor, chili, feketebors
  • víz, vagy mandulatej

Elkészítés
 

  • A gluténmentes liszteket összekeverjük, annyi vizet vagy mandulatejet adunk hozzá, hogy egy jó sűrű palacsinta tészta állaga legyen. Keverhetjük kézi habverővel, vagy turmixgépben is.
  • 15 percig állni hagyjuk,
  • majd tapadásmentes palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle. Ha letapadna, pár csepp olajat tehetünk alá.  

Megjegyzések

Ebből a mennyiségből 6-8 palacsinta készülhet
Kulcsszó sós palacsinta

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close