Menj Vissza

Fűszeres sós palacsinta

Sós palacsinta háromféle lisztből, intenzíven megfűszerezve!
Teljes Idő 15 perc
Fogás főétel
Konyha növényi konyha

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 palacsintasütő

Összetevők
  

  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 2 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál utifűmag héj
  • 1 teáskanál
  • fűszerek: füstös paprika, hagymapor, fokhagymapor, chili, feketebors
  • víz, vagy mandulatej

Elkészítés
 

  • A gluténmentes liszteket összekeverjük, annyi vizet vagy mandulatejet adunk hozzá, hogy egy jó sűrű palacsinta tészta állaga legyen. Keverhetjük kézi habverővel, vagy turmixgépben is.
  • 15 percig állni hagyjuk,
  • majd tapadásmentes palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle. Ha letapadna, pár csepp olajat tehetünk alá.  

Megjegyzések

Ebből a mennyiségből 6-8 palacsinta készülhet
Kulcsszó sós palacsinta