Csokis málnakocka, a legegyszerűbb gyümölcsös-csokis falat!

1.7K

Ennek a csokis málnakocka receptnek az az egyszerűsége, hogy kevés alapanyagból áll, és mégis sikeres nyers édesség. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor egész évben készíthető.  

Utifűmaghéjt használunk a málna zselésítéséhez. Mielőtt először használsz utifűmaghéjt, olvasd el az összefoglalót a használatáról! Ha nem szeretnél utifűmaghéjt használni, akkor szóba jöhet még az agar agar, ami szintén nagyon jó zselésítő. Az agar agar ugyanúgy használható, mint a zselatin, csak nem állati, hanem növényi alapanyag. A málnazselé receptnél agar agart használtam, nézd meg ezt a receptet is!

málnakocka

Csoki: ezt a csokis málnakockát régebben úgy készítettem, hogy a csokoládét kakaóvajat, kakaóport és plusz hozzáadott édesítőszert (steviát, rizsszirupot) használtam. Amióta lehet kapni olyan kakaómasszát, amiben kizárólag csak kakaóbab van, azóta nem pepecselek… hanem ezzel készül a málnakocka (kakaómassza: Bio perui kakaómassza tallér)

málnakocka

Édesítés: a málnát datolyával édesítjük. A datolyának itt kettős szerepe van, egyrészt édesít, másrészt az aszalt datolya felveszi a málnában található nedvességet, így könnyebben zselésíthető. A csokimasszát ízlés szerint édesítsétek valamilyen természetes édesítőszerrel, agave- vagy rizssziruppal, stéviával. Ha kész csokit használtok, ami már édesített, akkor ezt a lépést egyszerűen hagyjátok ki.

A kakaó az istenek eledele, tele van antioxidánsokkal, egy kifejezetten egészséges étel, tele jótékony tulajdonságokkal! A csokitalléroknál bővebben írtam erről, kattintsatok ide!

Csokis málna kocka

Zselésített málna falatok csokiköntösben
Teljes Idő 30 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

a málnazseléhez

  • ½ kg málna (lehet fagyasztott is) 
  • 10 dkg aszalt datolya pici daraboka vágva
  • 2-3 evőkanál utifűmaghéj

a csokimázhoz

  • 10 dkg kakaómassza vagy keserű csokoládé lehetőleg adalékanyag mentes
  • édesítés ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A gyümölcsöt összeturmixoljuk a datolyával.
  • Hozzáadjuk az utifűmaghéjat, jól elkeverjük, és 1-2 cm vastagon elterítjük egy lapos tálcán.  
  • Fél órára a félretesszük, hogy megdermedjen.
  • Az így kapott gyümölcszselét felkockázzuk, majd belemártogatjuk a felolvasztott csokiba, és betesszük egy rácson a fagyasztóba 5 percre.  
Kulcsszó csokoládé, málna, málnazselé
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close