Hihetetlenül szép és finom ez a málnazselé, ünnepi alkalmakra nagyon is megfelelő édesség. Ha nincs éppen málnaszezon, használjunk nyugodtan mirelit málnát, tökéletes lesz.

Először is szerezzünk be valamilyen szép formájú szilikon pudingformát. Nagy a választék, szebbnél szebbeket lehet kapni.

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, eper, málna, kivi…
A zselésítéshez agar agart használunk, ami úgy működik, mint a zselatin, csak nem állati, hanem növényi eredetű.
Édesítés: a receptben méz szerepel, mert szerintem a málnához a mézes íz illik a legjobban, de bátran lehet használni bármilyen édesítést, ami természetes, egészséges, és kéznél van.
A fotókat Birta Endre készítette

Málnazselé vaníliás kesuhabbal
Pudingformába tesszük a málnapépet, zselésítő anyaggal összefogva. Kiborítjuk és ráöntjük a vaníliás kesuszószt
Készülékek
- 1 Turmixgép
- pudingforma
Összetevők
- 50 dkg málna
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál agar agar
- 2 dl tisztított víz
Kesuhab:
- 20 dkg kesudió,
- 2-3 dl tisztított víz
- 1 evőkanál méz
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál vanília por (a vaníliarúd kikapart belseje is kiváló)
Elkészítés
- A málnát turmixgépben elturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, majd a 2 dl vízben felfőzött agar-agart. Folyamatosan keverjük.
- Formás poharakba öntjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaláskor tányérokra borítjuk, vaníliás kesuhabbal díszítjük.
- A kesuhabhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.