Málnazselé vaníliás kesuhabbal

847

Hihetetlenül szép és finom ez a málnazselé, ünnepi alkalmakra nagyon is megfelelő édesség. Ha nincs éppen málnaszezon, használjunk nyugodtan mirelit málnát, tökéletes lesz.  

málnazselé

Először is szerezzünk be valamilyen szép formájú szilikon pudingformát. Nagy a választék, szebbnél szebbeket lehet kapni.

málnazselé

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, eper, málna, kivi…

A zselésítéshez agar agart használunk, ami úgy működik, mint a zselatin, csak nem állati, hanem növényi eredetű.

Édesítés: a receptben méz szerepel, mert szerintem a málnához a mézes íz illik a legjobban, de bátran lehet használni bármilyen édesítést, ami természetes, egészséges, és kéznél van.

A fotókat Birta Endre készítette

Málnazselé vaníliás kesuhabbal

Pudingformába tesszük a málnapépet, zselésítő anyaggal összefogva. Kiborítjuk és ráöntjük a vaníliás kesuszószt
Teljes Idő 1 óra

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • pudingforma

Összetevők

  • 50 dkg málna 
  • 2 evőkanál méz 
  • 2 teáskanál agar agar 
  • 2 dl tisztított víz  

Kesuhab: 

  • 20 dkg kesudió,  
  • 2-3 dl tisztított víz 
  • 1 evőkanál méz 
  • ½ citrom leve 
  • 1 teáskanál vanília por (a vaníliarúd kikapart belseje is kiváló) 

Elkészítés

  • A málnát turmixgépben elturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, majd a 2 dl vízben felfőzött agar-agart. Folyamatosan keverjük.  
  • Formás poharakba öntjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaláskor tányérokra borítjuk, vaníliás kesuhabbal díszítjük.  
  • A kesuhabhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.   
Fogás: Dessert
Konyha: nyers
Kulcsszó: agar agar, kesuhab, málna, málnazselé, vanília, zselé
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close