Aszalt paradicsom pástétom – a paradicsom szerelmeseinek!

783

Intenzív, tömény finomság az aszalt paradicsom szerelmeseinek!

Ha lágy, puha paradicsomunk van (pl. olajban eltett, vagy az alutasakos), akkor csak turmixgépbe kell tenni a többi hozzávalóval, és nincs is más dolgunk.

Ha teljesen kiszárított a paradicsom, amit használunk, akkor tiszta vízbe be kell áztatni addig, amíg felpuhul, és krémesre tudjuk turmixolni.

aszalt paradicsom
bolti száraz aszalt paradicsom félbevágott (balra lent), bolti száraz aszalt paradicsom aprított (középen), saját készítésű aszalt paradicsom (jobbra lent)

Ha mi magunk aszaltuk a paradicsomot, és nem használtunk són kívül más fűszert, akkor ezt a pástétomot jobban kell fűszerezni, mehet bele fokhagyma, hagyma, citromlé…

Aszalt paradicsom pástétom

Aszalt paradicsomból készített kence, tömény finomság
Teljes Idő 5 perc
Fogás Növényi pástétom
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 15 dkg olajban eltett aszalt paradicsom, 
  • 2 marék friss zöld bazsalikom levél, 
  • pár csepp citromlé,  
  • só, bors, pirospaprika 

Elkészítés
 

  • Ha száraz az aszalt paradicsom, akkor áztassuk be tiszta vízbe, hogy felpuhuljon.
  • Az aszalt paradicsomról lecsepegtetjük az olajat, és a bazsalikom levelekkel, citromlével, fűszerekkel aprítógépbe tesszük és nem túl simára turmixoljuk.
  • Kóstoljuk, és óvatosan fűszerezzük, mert az aszalt paradicsom általában már ízesített, és nem is kell mellé már más.  
  • Semleges ízű kenyéren, nagyon vékonyan kenjük, valamilyen növényi sajt illik hozzá.  

Megjegyzések

Az aszalt paradicsomos kence csak akkor illik bele a teljes értékű növényi étrendbe, ha nincs benne finomított olaj. Vagyis, ha olajban eltett paradicsomunk van, akkor nem. 
Ha száraz az aszalt paradicsom, akár bolti, akár mi aszaltuk, akkor beleillik a teljes értékű növényi étkezésbe!
Kulcsszó aszalt paradicsom
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close