Intenzív, tömény finomság az aszalt paradicsom szerelmeseinek!
Ha lágy, puha paradicsomunk van (pl. olajban eltett, vagy az alutasakos), akkor csak turmixgépbe kell tenni a többi hozzávalóval, és nincs is más dolgunk.
Ha teljesen kiszárított a paradicsom, amit használunk, akkor tiszta vízbe be kell áztatni addig, amíg felpuhul, és krémesre tudjuk turmixolni.

Ha mi magunk aszaltuk a paradicsomot, és nem használtunk són kívül más fűszert, akkor ezt a pástétomot jobban kell fűszerezni, mehet bele fokhagyma, hagyma, citromlé…

Aszalt paradicsom pástétom
Aszalt paradicsomból készített kence, tömény finomság
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 15 dkg olajban eltett aszalt paradicsom,
- 2 marék friss zöld bazsalikom levél,
- pár csepp citromlé,
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés
- Ha száraz az aszalt paradicsom, akkor áztassuk be tiszta vízbe, hogy felpuhuljon.
- Az aszalt paradicsomról lecsepegtetjük az olajat, és a bazsalikom levelekkel, citromlével, fűszerekkel aprítógépbe tesszük és nem túl simára turmixoljuk.
- Kóstoljuk, és óvatosan fűszerezzük, mert az aszalt paradicsom általában már ízesített, és nem is kell mellé már más.
- Semleges ízű kenyéren, nagyon vékonyan kenjük, valamilyen növényi sajt illik hozzá.
Megjegyzések
Az aszalt paradicsomos kence csak akkor illik bele a teljes értékű növényi étrendbe, ha nincs benne finomított olaj. Vagyis, ha olajban eltett paradicsomunk van, akkor nem.
Ha száraz az aszalt paradicsom, akár bolti, akár mi aszaltuk, akkor beleillik a teljes értékű növényi étkezésbe!