Sós palacsinta vöröslencséből! Gyorsan, egyszerűen!

2.1K

Meglepően könnyen elkészíthető, és nagyon ízletes ez a sós palacsinta vöröslencséből. Előző este be kell áztatni a lencsét, majd jól leöblíteni, átmosni, elturmixolni, egy óra állás után lehet sütni.  

sós palacsinta

A vöröslencse egyre népszerűbb a tudatosan táplálkozók körében, ugyanis fehérjetartalma 26 gramm, ami rendkívül magas. A vöröslencse szénhidráttartalma 60 gramm, amit bár sokan negatívumnak tartanak, azonban a hüvelyes glikémiás indexe alacsony, így egy diétás étrendbe is jól illik. A zsírtartalma minimális, aminek köszönhetően a vöröslencse kalóriatartalma viszonylag alacsony, 360 kcal található 100 grammban.

A vöröslencséről a Természetesen Vegán oldalon találtam egy nagyon jó összefoglalót, olvassátok el!

Volt már korábban nyers, sós palacsinta, amit minden földi jóval meg lehet tölteni. Ezt a vöröslencse palacsintát palacsintasütőben sütjük, hagyományos módon, kicsit több idő kell neki, amíg átsül, de legyünk türelmesek, megéri.

Bármilyen kencével meg lehet kenni, (itt egy remek zöldséges tofuragu), friss zöldségekkel, csírákkal lehet meghinteni, és egy igazán finom és laktató, egészséges ételt kapunk.

Vöröslencse palacsinta

Sós palacsintát készítünk vöröslencséből
Teljes Idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha növényi konyha

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 palacsintasütő

Összetevők
  

  • 20 dkg vöröslencse,   1 éjszakára beáztatva tiszta vízbe
  • 2,5 dl víz,  
  • 1 evőkanál utifűmaghéj,  
  • só  

Elkészítés
 

  • Az előző éjjel beáztatott és lemosott lencséhez hozzáöntjük a vizet és az utifűmaghéjt, megsózzuk, és simára turmixoljuk. Hagyjuk egy órát állni, amíg az utifűmaghéj megdagad.
  • Tapadásmentes palacsintasütőben kisebb palacsintákat sütünk.  
  • A tészta lágy, lassan sül át, legyünk türelmesek.  

Megjegyzések

Tipp: hajdinával, quinoával, de még zabpehellyel is ugyanilyen sikert lehet elérni! 
Kulcsszó sós palacsinta, vöröslencse
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close