Egy egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető krémleves avokádóból! Az avokádó jótékony hatásairól itt olvashatsz, ha még nem kóstoltad, még nem próbáltad, akkor itt az ideje!

Az avokádó krémleves tetejére mandulából készítünk egy krémes öntetet, ezzel még jobban fog harmonizálni!
A leveshez elég 2-3 kanál mandula öntet, de ennyit nem lehet turmixgéppel készíteni, mert ilyen kis mennyiség csak felragad a kehely falára, ki sem tudjuk szedni. Ilyenkor nagyon hasznos, ha van otthon mandulavaj, ami már egy krémesre turmixolt mandula. (a magvajakról – ITT – olvashatsz) Ebből elég kivenni egy kanállal, kevés vízzel és a fűszerekkel kikeverni, és már készen is van. (Kesuvaj készítése lépésről lépésre – ITT –, a jó hír az, hogy a mandulavaj ugyanígy készül) Az is megoldás, ha elkészítjük a receptben írt mennyiséget, és felhasználjuk máshoz, pl salátára, vagy levesbe…

Avokádó krémleves
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
A leveshez
- 2 darab érett, puha avokádó
- 3/4 uborka
- 1 zellerszár
- 1 citrom kifacsart leve
- 1-1 kávéskanál őrölt kömény, őrölt koriander, só
- 3-4 dl víz, attól függően, milyen sűrűségűre szeretnénk a levest.
- egy kis marék petrezselyem zöldje vagy koriander, ha szereted
A mandula tejfölhöz
- 10 dkg mandula, vagy mandulavaj
- kevés víz, citromlé, pár csepp stévia
Elkészítés
- A leveshez való hozzávalókat tegyük turmixgépbe és turmixoljuk simára. Adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrű lenne.
- A mandulás öntethez a mandulát is turmixoljuk simára kevés vízzel, ízesítsük citromlével, stéviával. Ha mandulavajból dolgozunk, akkor tudunk csak annyi öntetet készíteni, amennyire szükségünk van, 1 evőkanál mandulavajat keverjünk ki sóval, citromlével, annyi vízzel, amivel elérjük a kellő állagot.
- A levest öntsük tálkákba és díszítsük mandulából készült öntettel, apróra vágott korianderrel.
- A mandula „tejfölt” nem használjuk fel mind, de ennél kevesebbet nem érdemes készíteni, mert a turmixgép nem keveri simára… A maradékot tegyük el, bármilyen krémlevesre vagy salátára rá lehet csurgatni.