Ez a szendvicskrém egy nagyon izgalmas étel! Nem csak szendvicsbe, de pitába, sós palacsintába, bármilyen zöldségbe remek töltelék! Általában azok is szívesen megeszik, akik a csicseriborsót egyébként nem.
Többféleképpen lehet növényekből halkrémre emlékeztető kencét készíteni. Ez a szendvicskrém egy a sok közül, én erre szavazok. Itt a kapribogyó az a „titkos” összetevő, ami azt a különleges ízt adja, ami miatt megéri ezt a krémet kikeverni.
A csicseriborsót otthon is meg lehet főzni, de használhatunk konzervet is. Csak olyan csicseri konzervet vásároljunk, amiben a borsón kívül nincs más (pl. tartósítószer). Ebben az esetben beleillik a teljes értékű növényi étrendbe, és bátran használhatjuk. A csicseriborsó remek növényi fehérjeforrás, és sok más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. Olvasd el a „Mi fán terem? Csicseriborsó” című cikket a Tudatos vásárlók weboldalán!

A másik fontos összetevője ennek a szendvicskrémnek a kapribogyó. Megosztó, sokan nem kedvelik. Van egy titka a felhasználásának, el kell találni a helyes arányt, nem szabad „túltolni” az ételben. Épp egy kevés… elég is.

Az összetevők között szerepel a vegán majonéz. Ha tudsz boltban olyan majonézt vásárolni, ami nem tartalmaz feldolgozott, vagy állati összetevőket, akkor azt is használhatod. Ha nem, akkor így készíts otthon házilag növényi majonézt kesudióból!

Ez a szendvicskrém nem nyers, de tápláló, tele értékes tápanyagokkal, fehérjével, vitaminokkal, egészséges, teljes értékű étel.
A szendvicskrémet be lehet tölteni pitába, – ITT – a recept!

Csicseriborsós szendvicskrém
Összetevők
- 240 g főtt csicseriborsó, (egy konzerv csicseriborsó)
- ½ darab kaliforniai paprika pici kockákra vágva,
- ½ fej lilahagyma pici kockákra vágva,
- 1 szál sárgarépa lereszelve,
- 2 evőkanál vegán majonéz,
- 1-2 evőkanál kapribogyó (lecsepegtetve),
- pár csepp citromlé, só, bors
Elkészítés
- A főtt csicseriborsót villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Alapból kézzel készül, nem is kell hozzá semmilyen gép, így akkor is elkészíthető, amikor épp nincs kéznél konyhai robotgép. Az állaga ennek megfelelően kevésbé krémes, inkább darabos.