Csicseriborsó alapú, tonhal ízű szendvicskrém!

2.3K

Ez a szendvicskrém egy nagyon izgalmas étel! Nem csak szendvicsbe, de pitába, sós palacsintába, bármilyen zöldségbe remek töltelék! Általában azok is szívesen megeszik, akik a csicseriborsót egyébként nem.

Többféleképpen lehet növényekből halkrémre emlékeztető kencét készíteni.  Ez a szendvicskrém egy a sok közül, én erre szavazok. Itt a kapribogyó az a „titkos” összetevő, ami azt a különleges ízt adja, ami miatt megéri ezt a krémet kikeverni.

A csicseriborsót otthon is meg lehet főzni, de használhatunk konzervet is. Csak olyan csicseri konzervet vásároljunk, amiben a borsón kívül nincs más (pl. tartósítószer). Ebben az esetben beleillik a teljes értékű növényi étrendbe, és bátran használhatjuk. A csicseriborsó remek növényi fehérjeforrás, és sok más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. Olvasd el a „Mi fán terem? Csicseriborsó” című cikket a Tudatos vásárlók weboldalán!

tört csicseriborsó 
szendvicskrém
tört csicseriborsó

A másik fontos összetevője ennek a szendvicskrémnek a kapribogyó. Megosztó, sokan nem kedvelik. Van egy titka a felhasználásának, el kell találni a helyes arányt, nem szabad „túltolni” az ételben. Épp egy kevés… elég is.

kapribogyó szendvicskrém
kapribogyó

Az összetevők között szerepel a vegán majonéz. Ha tudsz boltban olyan majonézt vásárolni, ami nem tartalmaz feldolgozott, vagy állati összetevőket, akkor azt is használhatod. Ha nem, akkor így készíts otthon házilag növényi majonézt kesudióból!

Összetevők szendvicskrém
Ezen a képen látszanak az alapanyagok

Ez a szendvicskrém nem nyers, de tápláló, tele értékes tápanyagokkal, fehérjével, vitaminokkal, egészséges, teljes értékű étel.

A szendvicskrémet be lehet tölteni pitába, – ITT – a recept!

Csicseriborsós szendvicskrém

Kapríbogyóval ízesített csicseriborsókrém
Teljes Idő 10 perc

Összetevők

  • 240 g főtt csicseriborsó,  (egy konzerv csicseriborsó) 
  • ½ darab kaliforniai paprika pici kockákra vágva,  
  • ½ fej lilahagyma pici kockákra vágva,  
  • 1 szál sárgarépa lereszelve,  
  • 2 evőkanál vegán majonéz, 
  • 1-2 evőkanál kapribogyó (lecsepegtetve), 
  • pár csepp citromlé,  só, bors  

Elkészítés

  • A főtt csicseriborsót villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Alapból kézzel készül, nem is kell hozzá semmilyen gép, így akkor is elkészíthető, amikor épp nincs kéznél konyhai robotgép. Az állaga ennek megfelelően kevésbé krémes, inkább darabos.  

Megjegyzések

Vegán majonézt házilag is lehet készíteni, így:

Kesumajonéz: kesudióból készült növényi alapú majonéz!

Fogás: Növényi pástétom
Konyha: teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: csicseriborsó, kence, kesumajonéz
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close