Gyerekzsúrokra nehéz olyan ételt készíteni, ami egészséges, és elnyeri a gyerekek tetszését. Ez a banán tekercs nem túl édes, mégis finom, nem tömény cukor, hanem vannak benne növényi rostok is… Egy falat, nem több…

Ahhoz képest, hogy milyen sikere van, nagyon egyszerű elkészíteni ezt a nyers édességet. Kell hozzá egy tapadásmentes sütőlap, és ha nincs aszalógéped, akkor a sütőben is el tudod készíteni az aszalt banán csíkokat, amit csak meg kell kenni datolyalekvárral, és fel kell tekerni. Egy szem ribizli (vagy bármi más, egy szőlőszem, vagy áfonya) és már készen is van. Ha még nem aszaltál, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, akkor kattints ide: „aszalós mini tanfolyam kezdőknek„!

Egyik alapanyag a datolyalekvár, amiből érdemes egyszerre többet készíteni, és a hűtőszekrényben tárolni. Majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, és már használjuk is: fahéjjal kikeverjük, és megkenjük a banán csíkokat.
Másfajta lekvárral, vagy édes krémmel is meg lehet kenni az aszalt banán csíkokat. Arra figyeljünk, hogy ne legyen a lekvár túl édes, mert már a banán maga is édes! Jó választás lehet egy házi készítésű mogyorókrém, a gyerekek biztosan odalesznek tőle!

Fahéjas banán tekercsek
Készülékek
- 1 aszalógép
Összetevők
- 3-4 darab banán
- 7-8 evőkanál datolyapép,
- 3 kávéskanál fahéj
- a díszítéshez piros gyümölcsök
Elkészítés
- A banánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, és az így kapott banán szeleteket aszalógép tapadásmentes lapján 2 óra alatt 40 fokon félig megaszaljuk. A lényeg, hogy ne legyen teljesen száraz, még maradjon benne nedvesség, legyen rugalmas.
- A datolyapéphez hozzákeverjük a fahéjt, és az így kapott töltelékkel megkenjük a megaszalt banán csíkokat. Feltekerjük, egymás mellé állítjuk, díszítjük valamilyen savanykás piros gyümölccsel, és már lehet is tálalni.