Avokádós citromtorta, frissítő, krémes nyers finomság!

1.3K

Kitűnő nyári édesség ez a citromtorta, nem csak finom, de üdítően frissítő, és elég nehéz abbahagyni. A citromos krém alapja az avokádó, és hihetetlenül sok citromlé. Az édesítésről is gondoskodni kell, itt lehet rizsszirupot, agave szirupot, vagy más természetes édesítést lehet használni. A datolya elrontaná ezt a szép avokádó-zöld színt!

A torta krémjét utifűmag héj fogja megzselésíteni, illetve összetartani, hogy ne folyjon ki a tortaformából. Segítségével szépen szeletelhető lesz a torta, miután kivettük a torta gyűrűből.

Ez a mennyiség egy 18x18cm tortaformához elég. Ha nagyobb tortaformát használsz, akkor megnövelheted a mennyiségeket, vagy ugyanezekkel a mennyiségekkel egy vékonyabb, alacsonyabb tortát fogsz kapni.

A tortához aktivált diót használunk. A magok aktiválásáról itt olvashatsz bővebben.

citromtorta

Avokádós citrom torta

Frissítő citromos nyers torta
Elkészítés ideje 15 perc
Teljes Idő 15 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők

Az alaphoz

  • 10 dkg aktivált dió
  • 10 dkg datolyalekvár
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 3 közepes avokádó érett legyen!
  • 3 darab citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszkrém
  • 2 evőkanál agave szirup vagy más természetes édesítőszer
  • 1 púpos evőkanál utifűmag héj

A tetejére

  • 10 dkg kesudió (vagy ugyanennyi kesuvaj)
  • 1 evőkanál kókuszkrém
  • 1 evőkanál agave szirup
  • 1 dl víz

Elkészítés

  • Az alaphoz először a diót durvára daráljuk, majd a datolyalekvárral és a kakaóval együtt masszává gyúrjuk. (ha van konyhai aprítógéped, akkor mindent tegyél bele, és addig keverd, amíg az egész egybe nem áll egy masszává) Ezt a csokis masszát terítsd szét egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tortaforma alján.
  • A töltelékhez az avokádót tedd turmixgépbe, és keverd hozzá a többi hozzávalót is. Öntsd rá az alapra, és tedd hűtőszekrénybe legalább 1 órára. A hozzávalók között nagyon fontos a kókuszkrém és a psyllium husk, ezek gondoskodnak arról, hogy ne legyen folyós a massza, összeálljon, amikor felvágod a tortát.  
  • A tetejére keverd ki a kesudió krémet a turmixgépeddel, és azt is simítsd el a torta tetején. Ha van kesuvajad, akkor gép nélkül is ki tudod keverni a kesukrémet, az édesítővel és a kókuszkrémmel kezdd el kézi habverővel (vagy csak villával) keverni, és a vizet fokozatosan add hozzá a kívánt állag eléréséig.
    Ha kész a kesukrém, simítsd el a torta tetején, és tedd hűtőszekrénybe.
  • Díszítsd citrom karikákkal, ribizlivel, menta levelekkel. 
Fogás: Dessert
Konyha: nyers
Kulcsszó: avokádó, citrom, nyers torta
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close