14 ok, amiért érdemes a petrezselyem zöldjét fogyasztani

686

A petrezselymet főleg ételek ízesítéséhez, díszítéséhez használják, és sokan nem tudják, hogy a petrezselyem nagyon értékes gyógynövény!
A petrezselyem jótékony hatásai:

  • megelőzi az emésztési zavarok kialakulását, gyorsítja a tápanyagok lebontását, enyhíti a hányingert, elősegíti a bélgázok távozását
  • szájüregi fertőzések kezelésére is alkalmas
  • vitaminok: A-, B-, C-, E- és K-vitaminban gazdag
  • ásványi anyagok: foszfor, kalcium, folsav, kén, réz és vas
  • antioxidánsok: luteolin, apigenin, megköti a szabad gyököket
  • csökkenti a tüdőrák, vastagbélrák kialakulásának kockázatát
  • erősíti az immunrendszert
  • kúraszerűen fogyasztva csökkenti az ízületi gyulladások és az asztma kialakulásának esélyét
  • vízhajtó hatásának következtében fokozza a vesék és a hólyag működését
  • segíti a máj és a teljes emésztő rendszer méregtelenítését
  • szerepet játszik a bélflóra egyensúlyának fenntartásában
  • enyhíti a magas vérnyomást, védi az érfalakat, javítja a vérkeringést
  • szabályozza a vércukorszintet
  • lassítja a csontritkulás folyamatát

A petrezselyem zöldje alapanyaga lehet bármilyen zöld turmixnak!

Ahhoz, hogy a jótékony hatásait érezzük, nem elég egy két levélkével fogyasztani belőle. Íme néhány recept, amivel nagyobb mennyiségű petrezselyemzöldet tudunk bejuttatni a szervezetünkbe:

1
Petrezselymes zöld turmix
Az egyik legfinomabb zöld turmix
Tovább a recepthez
2
Mandulás petrezselymes pesto
tovább a recepthez
3
avokádo pesto
Avokádós petrezselymes pesto
Magmentes pesto, könnyű, gyors, finom
tovább a recepthez
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close