Mandulás petrezselyem pesto

301

A petrezselyem jótékony hatásairól már írtunk, nézzünk most egy nagyon kedvelt, finom pesto receptet!

A petrezselyem zöldje a fokhagymával együtt igazi íz- és gyógybomba! Nem csak kenyérre kenhetjük, hanem tálalhatjuk karikákra vágott zöldségeken! A képen vékony szelet jégcsapretek az alapja!

Mandulás petrezselymes pesto

Elkészítés ideje 5 perc
Teljes Idő 5 perc
Fogás Növényi pástétom
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők
  

  • 15 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint
  • kevés víz az állag eléréséhez

Elkészítés
 

  • Mindent konyhai robotgépbe teszünk, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Ha a pesto rácsapódik a tál oldalára, azt spatulával vagy kanállal le kell szedni, és újra kell indítani a gépet. Ezt akár többször is meg kell tenni, amíg elérjük a krémes állagot.
  • Tömény, sűrű krémet kapunk, egy kevés vízzel lehet lazítani az állagát. Nem csak kenyérre, hanem tésztaszósznak, mártogatósnak is kiváló.
Kulcsszó mandula, pesto, petrezselyemzöld
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close