A petrezselyem jótékony hatásairól már írtunk, nézzünk most egy nagyon kedvelt, finom pesto receptet!
A petrezselyem zöldje a fokhagymával együtt igazi íz- és gyógybomba! Nem csak kenyérre kenhetjük, hanem tálalhatjuk karikákra vágott zöldségeken! A képen vékony szelet jégcsapretek az alapja!
Mandulás petrezselymes pesto
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 15 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint só
- kevés víz az állag eléréséhez
Elkészítés
- Mindent konyhai robotgépbe teszünk, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Ha a pesto rácsapódik a tál oldalára, azt spatulával vagy kanállal le kell szedni, és újra kell indítani a gépet. Ezt akár többször is meg kell tenni, amíg elérjük a krémes állagot.
- Tömény, sűrű krémet kapunk, egy kevés vízzel lehet lazítani az állagát. Nem csak kenyérre, hanem tésztaszósznak, mártogatósnak is kiváló.