Karfiol pástétom nyersen

829

Szakemberek azt javasolják, hogy együnk meg naponta legalább fél kg nyers zöldséget. Ez egy jó irány, de gyorsan rá lehet unni a salátára. Ha változatosan szeretnénk minél többféle nyers zöldséget enni, érdemes kipróbálni például ezt a finomságot! A karfiol pástétom remek választás, teljes értékű, növényi, tele értékes tápanyagokkal, enzimekkel.

Miért fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk nyers zöldségeket?

A karfiol pástétom egy habkönnyű nyers zöldségpüré, színes, lila és zöld pöttyökkel.

Karfiol pástétom nyersen

Friss, nyers karfiolból remek növényi pástétom
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 10 perc
Fogás Növényi pástétom
Konyha nyers
Adag 10

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők
  

  • 1 darab közepes fej karfiol
  • 3 evőkanál sörélesztő pehely
  • 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 darab kisebb méretű lilahagyma apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva

Elkészítés
 

  • A karfiolt késes aprítógépben finomra aprítjuk, majd addig hagyjuk a gépben, amíg teljesen pépes nem lesz.
  • Hozzáadjuk a tahinit, sörélesztő pelyhet, fokhagymát, citromlét, sót, borsot, és teljesen pürésre keverjük, majd kiszedjük egy tálba.
  • A kockára vágott lilahagymát és a felaprított zöld petrezselymet beleforgatjuk.

Megjegyzések

Fogyasszuk frissen, de hűtőszekrényben 4-5 napig eláll. 
Kulcsszó karfiol, pástétom
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close