Szakemberek azt javasolják, hogy együnk meg naponta legalább fél kg nyers zöldséget. Ez egy jó irány, de gyorsan rá lehet unni a salátára. Ha változatosan szeretnénk minél többféle nyers zöldséget enni, érdemes kipróbálni például ezt a finomságot! A karfiol pástétom remek választás, teljes értékű, növényi, tele értékes tápanyagokkal, enzimekkel.
Miért fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk nyers zöldségeket?
A karfiol pástétom egy habkönnyű nyers zöldségpüré, színes, lila és zöld pöttyökkel.

Karfiol pástétom nyersen
Friss, nyers karfiolból remek növényi pástétom
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 1 darab közepes fej karfiol
- 3 evőkanál sörélesztő pehely
- 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (frissen facsart)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 darab kisebb méretű lilahagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva
Elkészítés
- A karfiolt késes aprítógépben finomra aprítjuk, majd addig hagyjuk a gépben, amíg teljesen pépes nem lesz.
- Hozzáadjuk a tahinit, sörélesztő pelyhet, fokhagymát, citromlét, sót, borsot, és teljesen pürésre keverjük, majd kiszedjük egy tálba.
- A kockára vágott lilahagymát és a felaprított zöld petrezselymet beleforgatjuk.
Megjegyzések
Fogyasszuk frissen, de hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.