Sárgarépás, narancsos, mandulatej

556

Ennek az italnak a színe fantasztikus, és ha frissen tudjuk tálalni, még habos… friss hajtásokat adjunk hozzá. (pl. ha csíráztatunk zöldborsót, annak nagyon szép és rendkívül finom borsóízű hajtásai vannak)  

A mandulatej készítése után megmaradt rostokból sajtot lehet készíteni, itt az ALAPRECEPT, és itt van egy szép SZÍNES MANDULASAJT RECEPT húsvétra, vagy csak úgy…

Mandulatej alaprecept!

narancsos répás mandulatej

Miért pont mandula?

a fotókat Birta Endre készítette

Sárgarépás, narancsos mandulatej

Házi mandulatej naranccsal, sárgarépával ízesítve
Fogás Drinks
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 Szűrőzsák

Összetevők
  

  • 20 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 5 dl sárgarépalé (kb 80 dkg friss sárgarépát lenyomunk gyümölcscentrifugán) 
  • 2 narancs leve frissen kifacsarva  
  • 1 kanál rizsszirup, vagy más természetes édesítőszer
  • 1 liter víz

Elkészítés
 

  • A mandulából tejet készítünk úgy, hogy simára turmixoljuk a vízzel, majd egy nylon szűrőzsák segítségével leszűrjük. Az így kinyert lé lesz a mandulatej. A fennmaradó rostokat tegyük félre a színes mandulasajt golyókhoz.   
  • Összekeverjük a sárgarépalét a narancslével és a mandulatejjel, majd kóstolás után belekeverjük az édesítőszert. Előfordulhat, hogy a narancs és a répa elég édes, és akkor nincs szükség külön édesítésre.  
  • Ha nincs gyümölcscentrifugánk, akkor a sárgarépát is tegyük a turmixgépbe, turmixoljuk el egy kevés vízzel és úgy szűrjük le.
Kulcsszó mandulatej
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close