Menj Vissza

Sárgarépás, narancsos mandulatej

Házi mandulatej naranccsal, sárgarépával ízesítve
Fogás Drinks
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 Szűrőzsák

Összetevők
  

  • 20 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 5 dl sárgarépalé (kb 80 dkg friss sárgarépát lenyomunk gyümölcscentrifugán) 
  • 2 narancs leve frissen kifacsarva  
  • 1 kanál rizsszirup, vagy más természetes édesítőszer
  • 1 liter víz

Elkészítés
 

  • A mandulából tejet készítünk úgy, hogy simára turmixoljuk a vízzel, majd egy nylon szűrőzsák segítségével leszűrjük. Az így kinyert lé lesz a mandulatej. A fennmaradó rostokat tegyük félre a színes mandulasajt golyókhoz.   
  • Összekeverjük a sárgarépalét a narancslével és a mandulatejjel, majd kóstolás után belekeverjük az édesítőszert. Előfordulhat, hogy a narancs és a répa elég édes, és akkor nincs szükség külön édesítésre.  
  • Ha nincs gyümölcscentrifugánk, akkor a sárgarépát is tegyük a turmixgépbe, turmixoljuk el egy kevés vízzel és úgy szűrjük le.
Kulcsszó mandulatej