Ennek a szendvicsnek egy lenmagos nyers kenyér, egy sós palacsinta az alapja. Nehéz jó nevet találni neki, mert a hagyományos konyhában nincs párja. Akkor most röviden összefoglalom: sós, vékony, lenmagos, nem is ropogós, de nem is teljesen hajlékony, valahol a kettő között van, nyers, vagyis aszaljuk, és zöldséges, mert van benne zeller és sárgarépa is.

Ha elkészíted ezt a nyers kenyeret, akkor 9, vagy 16 kisebb négyzetre tudod vágni, attól függően, hogy kicsi, vagy nagyobb szendvicset szeretnél készíteni.
Bármivel meg tudod kenni, de a leggyorsabb módszer, ha villával összenyomkodsz egy érett avokádót, megsózod, kis citromlével meglocsolod, no meg egy gerezd fokhagymát is belereszelsz, és ezzel kened meg az első lapot. Ráhelyezel karikára vágott paradicsomot, majd ráteszel még egy lapot. Erre megint avokádó krém jön, paradicsom karikák egy pár levélke petrezselyemzöld, és újra lap.

Természetesen bármivel megtöltheted, én most azt írtam le, ami az én szendvicsemben van!
Hagyd állni kb 10 percet, és a négyzet alakú szendvicset az átlójánál ketté tudod vágni, és már eheted is!