Mákos alma, a gyors, gluténmentes mákos tészta

1.3K

Mákos alma: a hagyományos mákos tészta mintájára, csak nem főzött, gabonából készült tésztát használunk, hanem almát. Hogy hogyan? Ezzel az elmés spirálvágó kézi-készülékkel:

Ha még nem találkoztál ezzel a szerkezettel, akkor olvasd el ezt a cikket: Zöldségspirálozó…

mákos alma

Ha ismered a zöldség spirálozót, de eddig még csak zöldségeket spiráloztál vele, akkor ideje kipróbálni, milyen az alma-spagetti, vagyis az almából készült tészta.

mákos alma

A puha, kicsit kásás almával nehéz dolgozni, mert egyszerűen szétmállik a kések között. A kicsit keményebb, ropogós alma a legalkalmasabb, az így elkészített gyümölcs igazi különlegesség!

Ebben a videóban az egyszerű változat, ahol a spirálozott almát egyszerűen csak megszórjuk mákkal, és növényi szirupot (pl. agave szirupot) csurgatunk a tetejére.

Mákos alma

Almából tésztát vágunk spirálvágóval, és leöntjük egy édes-mákos öntettel

Készülékek

  • 1 Zöldség spirálozó
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 2 db alma
  • 15 dkg darált mák
  • pár szem puha datolya (az édességet lehet ezzel szabályozni) vagy datolyalekvár
  • kevés víz
  • pár csepp citromlé
  • kevés frissen reszelt citromhéj vagy pár csepp citromolaj

Elkészítés
 

  • Az almából a zöldség spirálozó segítségével spagetti tésztát készítünk
  • A mákból a többi hozzávalóval mák-krémet turmixolunk, és a spirállá letekert almára öntjük. Mazsolát, goji bogyót (vagy hát bármit) tehetünk még a tetejére.

Megjegyzések

Tipp: ha nincs időd pepecselni, akkor a spirálozott almára egyszerűen csak szórd rá a darált mákot, csurgass rá valamilyen növényi szirupot, és már falhatod is 🙂
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close