Mákos alma: a hagyományos mákos tészta mintájára, csak nem főzött, gabonából készült tésztát használunk, hanem almát. Hogy hogyan? Ezzel az elmés spirálvágó kézi-készülékkel:

Ha még nem találkoztál ezzel a szerkezettel, akkor olvasd el ezt a cikket: Zöldségspirálozó…

Ha ismered a zöldség spirálozót, de eddig még csak zöldségeket spiráloztál vele, akkor ideje kipróbálni, milyen az alma-spagetti, vagyis az almából készült tészta.

A puha, kicsit kásás almával nehéz dolgozni, mert egyszerűen szétmállik a kések között. A kicsit keményebb, ropogós alma a legalkalmasabb, az így elkészített gyümölcs igazi különlegesség!
Ebben a videóban az egyszerű változat, ahol a spirálozott almát egyszerűen csak megszórjuk mákkal, és növényi szirupot (pl. agave szirupot) csurgatunk a tetejére.

Mákos alma
Készülékek
- 1 Zöldség spirálozó
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 2 db alma
- 15 dkg darált mák
- pár szem puha datolya (az édességet lehet ezzel szabályozni) vagy datolyalekvár
- kevés víz
- pár csepp citromlé
- kevés frissen reszelt citromhéj vagy pár csepp citromolaj
Elkészítés
- Az almából a zöldség spirálozó segítségével spagetti tésztát készítünk
- A mákból a többi hozzávalóval mák-krémet turmixolunk, és a spirállá letekert almára öntjük. Mazsolát, goji bogyót (vagy hát bármit) tehetünk még a tetejére.