Menj Vissza

Mákos alma

Almából tésztát vágunk spirálvágóval, és leöntjük egy édes-mákos öntettel

Készülékek

  • 1 Zöldség spirálozó
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 2 db alma
  • 15 dkg darált mák
  • pár szem puha datolya (az édességet lehet ezzel szabályozni) vagy datolyalekvár
  • kevés víz
  • pár csepp citromlé
  • kevés frissen reszelt citromhéj vagy pár csepp citromolaj

Elkészítés
 

  • Az almából a zöldség spirálozó segítségével spagetti tésztát készítünk
  • A mákból a többi hozzávalóval mák-krémet turmixolunk, és a spirállá letekert almára öntjük. Mazsolát, goji bogyót (vagy hát bármit) tehetünk még a tetejére.

Megjegyzések

Tipp: ha nincs időd pepecselni, akkor a spirálozott almára egyszerűen csak szórd rá a darált mákot, csurgass rá valamilyen növényi szirupot, és már falhatod is 🙂