Baracklekvár újragondolva: készítsünk lekvárt aszalt sárgabarackból!

618

Igen, itt ezen az oldalon megszokhattátok már, hogy az ételek általában nem hagyományos módon készülnek. Most is egy olyan gyors módszert mutatok, amivel pillanatok alatt elkészíthető bármilyen aszalt gyümölcsből a lekvár. Ennek akkor van értelme, ha az aszalt gyümölcsöt te magad készítetted otthon, de kipróbálhatod bolti aszalvánnyal is. Itt egy írás a barack aszalásáról.

Az aszalt gyümölcsből készült lekvár nem tartható el sokáig. A tartósítást aszalással értük el, a lekvárt akkor készítjük el, amikor arra szükség van, elkészítjük és megesszük. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll, de igyekezzünk minél hamarabb felhasználni.

aszalt barack baracklekvár
aszalt sárgabarack

Baracklekvár aszalt barackból

Aszalt gyümölcsből turmixolt friss baracklekvár
Teljes Idő 5 perc

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • aszalt barack
  • víz
  • citromlé
  • datolya vagy más édesítés

Elkészítés

  • Az aszalt barackot kevés vízzel, citromlével turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk.
    Először kevés vizet használjunk, majd apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy lekvár sűrűségű állagot kapjunk.
    Az aszalt barack cukortartalmától függően szükséges plusz édesítést használni. (vagy nem használni.)
    A citromlétől élénkebb lesz a lekvár színe, és plusz antioxidánsként növeli a lekvár eltarthatóságát.
Fogás: Dessert
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: barack, lekvár
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close