Sajnos a medvehagyma szezonja gyorsan elmúlik (március végétől április közepéig tart csak), ezért ennek a pástétomnak az elkészítésével várnod kell tavaszig! (amikor ezt a receptet felteszem, épp szezonja van)
A medvehagyma nagyon egészséges, magas a C-vitamin tartalma, csökkenti a vérnyomást, és még számtalan jó hatása van szervezetünkre. A medvehagymát eheted „csak úgy” krékerrel, avokádóval, vagy salátába keverve, de egy így egy pár nap után unalmassá válhat. Ezért örültem ennek a pástétomnak, mert ezzel sokkal változatosabb formában juthatsz hozzá a medvehagyma gyógyító erejéhez. A pástétomot rákenheted zöldség-szeletekre, krékerre, megtölthetsz vele cukkíni csíkokat, amiket azután feltekerhetsz, paradicsom-karikákkal felváltva rétegezheted egy tányéron, használd a fantáziád!

A medvehagymáról a Gyógynövénysziget oldalán olvashatsz egy hosszabb írást!

Medvehagyma pesto
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 1 kis csokor medvehagyma
- 5 dkg tökmag
- 5 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
- A hozzávalókat konyhai robotgépben összekeverjük. Maradhat kicsit darabos Tipp: Ha épp nincs medvehagyma szezon, próbáld ki úgy, hogy a medvehagymát bazsalikommal helyettesíted.