Medvehagyma pástétom

595

Sajnos a medvehagyma szezonja gyorsan elmúlik (március végétől április közepéig tart csak), ezért ennek a pástétomnak az elkészítésével várnod kell tavaszig!  (amikor ezt a receptet felteszem, épp szezonja van)

A medvehagyma nagyon egészséges, magas a C-vitamin tartalma, csökkenti a vérnyomást, és még számtalan jó hatása van szervezetünkre. A medvehagymát eheted „csak úgy” krékerrel, avokádóval, vagy salátába keverve, de egy így egy pár nap után unalmassá válhat. Ezért örültem ennek a pástétomnak, mert ezzel sokkal változatosabb formában juthatsz hozzá a medvehagyma gyógyító erejéhez. A pástétomot rákenheted zöldség-szeletekre, krékerre, megtölthetsz vele cukkíni csíkokat, amiket azután feltekerhetsz, paradicsom-karikákkal felváltva rétegezheted egy tányéron, használd a fantáziád!  

medvehagyma

A medvehagymáról a Gyógynövénysziget oldalán olvashatsz egy hosszabb írást!

Medvehagyma pesto

Hagyományos pesto medvehagymával
Fogás Növényi pástétom
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők
  

  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 5 dkg tökmag
  • 5 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat konyhai robotgépben összekeverjük. Maradhat kicsit darabos
    Tipp: Ha épp nincs medvehagyma szezon, próbáld ki úgy, hogy a medvehagymát bazsalikommal helyettesíted.  

Megjegyzések

Mandula helyett használj kesudiót, ha érzékeny vagy a mandulára
Kulcsszó medvehagyma
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close