Magyaros füstölt vegán sajtkrém – mártogatósnak

1.1K

Ez a füstölt paprikával ízesített sajtkrém egy valódi különlegesség. Az ízharmóniát a piros kápia (vagy kaliforniai) paprika, a fokhagyma, a kesudió édeskés krémessége, a füstölt paprika aromája és a sörélesztő pehely sajtos ízének együttese alkotja. Ha ezt vendégeknek készíted, biztos, hogy el akarják kérni a receptjét, szinte egyszerre kérdezik: hű ez miből készült?

Magyaros sajtkrém

Előnye, hogy gyorsan elkészül, hátránya, hogy ugyanilyen gyorsan el is fogy. Legjobb, ha zöldségeket tálalsz mellé, amiket mártogatni lehet bele.

Ha kicsit hígabbra készíted, akkor locsolhatod salátára.

Ha sűrűbbre készíted, akkor kenheted kenyérre, töltheted szendvicsbe.

A cukkini nem az íze miatt van benne. A cukkini értékes, finom rostjaival az állagot javítja, és csökkenti a sajtkrém zsírtartalmát. Ha elhagyod, akkor kicsit zsírosabb, töményebb krémet kapsz, próbáld ki úgy is!

Készítettünk már kesudióból növényi sajtkrémet, íme itt az ALAPRECEPT. Nem is a receptek, hanem az alapanyagok kategóriában található.

Füstölt ízű kesusajtkrém

Az alaprecept van kiegészítve zöldségekkel és füstölt paprikával

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők

  • 10 dkg kesudió
  • 10 dkg hámozott cukkini
  • 10 dkg kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl tisztított víz

Elkészítés

  • Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk és alaposan összeturmixoljuk. Teljesen krémesre. Zöldségekkel tálaljuk.
Fogás: előétel
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: kesudió, kesusajtkrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close