Káposztaleves: a nyers savanyú káposzta gazdag probiotikumokban, élő enzimekben és tápanyagokban, melyek támogatják az emésztést, erősítik az immunrendszert és egyensúlyban tartják a bélflórát. Főzés során ezek az értékes élő komponensek nagyban csökkennek, így a nyers formában fogyasztva élvezheted a káposzta teljes jótékony hatását. Kóstold meg ezt a receptet, és tapasztald meg a természetes, friss ízeket!
Ezt a levest nem kell főzni, csak turmixolni, így pillanatok alatt készen van!

Káposztaleves
Egy gyors, nyers leves savanyú káposztából
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 darab kápia paprika
- 1/2 fej kicsi lilahagyma
- 1 kis marék kesudió (kb 4 dkg)
- víz, só, fűszerek: bors, majoranna, őrölt kömény+
- reszelt sárgarépa a kész levesbe
Elkészítés
- A savanyú káposztát lazán kimossuk és kisebb darabokra vágjuk.
- A többi hozzávalóból kevés vízzel turmixot készítünk úgy, hogy a savanyú káposzta felét is hozzáturmixoljuk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy leves állagú legyen (kinek sűrűbb, kinek a hígabb jön be). Ha készen van, adjuk hozzá a maradék savanyú káposztát, és már tálalhatjuk is.
- Reszeljünk bele sárgarépát.