Káposztaleves – nyersen, téli vitaminbomba!

1K


Káposztaleves: a nyers savanyú káposzta gazdag probiotikumokban, élő enzimekben és tápanyagokban, melyek támogatják az emésztést, erősítik az immunrendszert és egyensúlyban tartják a bélflórát. Főzés során ezek az értékes élő komponensek nagyban csökkennek, így a nyers formában fogyasztva élvezheted a káposzta teljes jótékony hatását. Kóstold meg ezt a receptet, és tapasztald meg a természetes, friss ízeket!

Ezt a levest nem kell főzni, csak turmixolni, így pillanatok alatt készen van!

Savanyú káposztás receptek!

káposztaleves

Káposztaleves

Egy gyors, nyers leves savanyú káposztából
Fogás Leves
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 darab kápia paprika
  • 1/2 fej kicsi lilahagyma
  • 1 kis marék kesudió (kb 4 dkg)
  • víz, só, fűszerek: bors, majoranna, őrölt kömény+
  • reszelt sárgarépa a kész levesbe

Elkészítés
 

  • A savanyú káposztát lazán kimossuk és kisebb darabokra vágjuk.
  • A többi hozzávalóból kevés vízzel turmixot készítünk úgy, hogy a savanyú káposzta felét is hozzáturmixoljuk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy leves állagú legyen (kinek sűrűbb, kinek a hígabb jön be). Ha készen van, adjuk hozzá a maradék savanyú káposztát, és már tálalhatjuk is.
  • Reszeljünk bele sárgarépát.
Kulcsszó savanyú káposzta

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close