Kókusztekercs gyümölcslapban: A gyümölcslap az egyik legsokoldalúbban használható aszalvány. Amikor szezonja van a gyümölcsnek, lehet belőle többet készíteni, mert akár egy évig is eláll. A használata pedig nagyon egyszerű, el kell készíteni a tölteléket, majd megkenni a lapot, és vagy feltekerni, vagy egymásra tenni a lapokat… és készen is van a nyers desszert.
Ha szögletes aszalógépben, vagy sütőben, tepsiben készíted az almalapot, akkor egy lap kb 40×40 (vagy 38×38) cm-es lesz. Egy palacsinta az ennek a nagy lapnak a negyede, vagyis ezt a nagy lapot 4 felé kell vágni. Az egy palacsinta lap.

A receptben 1 nagy lapra (4 kicsire) vannak megadva a mennyiségek.
Természetesen nem csak kókusztekercs készíthető almalappal, vagyis nem csak kókuszkrémmel lehet megtölteni a lapokat, majd jön sorban a többi is, zserbó, flódni… stb…
Ha nem vendégeknek készíted, akkor nem szükséges felvágni, hanem mint egy palacsintát fogd meg, és harapd! De így felvágva pedig remek parti falatok, amit a vendégek imádni fognak!

Kókusztekercs
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 1 darab nagy almalap 4 felé vágva
- 25 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg kesudió
- 1 dl víz vagy növényi tej
- 1-2 evőkanál rizsszirup, vagy agave szirup ízlés szerint
Elkészítés
- A kesut a vízzel 5 dkg kókuszreszelékkel, és valamilyen természetes édesítővel simára turmixoljuk.
- Ehhez a krémhez hozzákeverjük a maradék kókuszreszeléket.
- Az így kapott krém egyszerre krémes, édes és a kókuszreszeléktől darabos. Ilyennek kell lennie. Ha túl morzsolódól lenne, kevés vizet tehetünk még hozzá. Ha túl folyós, akkor meg még kókuszreszeléket.
- Ezt a krémet 4 felé osztjuk, és megkenjük, majd feltekerjük az almalapokat.
- A szeleteléssel várni kell kb 5 percet, hogy az almalap felpuhuljon.