Kókusztekercs almalapban: csigabiga! Gyerekek kedvence!

1K

Kókusztekercs gyümölcslapban: A gyümölcslap az egyik legsokoldalúbban használható aszalvány. Amikor szezonja van a gyümölcsnek, lehet belőle többet készíteni, mert akár egy évig is eláll. A használata pedig nagyon egyszerű, el kell készíteni a tölteléket, majd megkenni a lapot, és vagy feltekerni, vagy egymásra tenni a lapokat… és készen is van a nyers desszert.

Ha szögletes aszalógépben, vagy sütőben, tepsiben készíted az almalapot, akkor egy lap kb 40×40 (vagy 38×38) cm-es lesz. Egy palacsinta az ennek a nagy lapnak a negyede, vagyis ezt a nagy lapot 4 felé kell vágni. Az egy palacsinta lap.

Gyümölcslap készítése, link.

kókusztekercs

A receptben 1 nagy lapra (4 kicsire) vannak megadva a mennyiségek.

Természetesen nem csak kókusztekercs készíthető almalappal, vagyis nem csak kókuszkrémmel lehet megtölteni a lapokat, majd jön sorban a többi is, zserbó, flódni… stb…

Ha nem vendégeknek készíted, akkor nem szükséges felvágni, hanem mint egy palacsintát fogd meg, és harapd! De így felvágva pedig remek parti falatok, amit a vendégek imádni fognak!

Kókusztekercs

Almalapba tekert kókuszos töltelék
Teljes Idő 20 perc
Fogás Dessert
Konyha növényi konyha, nyers

Készülékek

  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

  • 1 darab nagy almalap 4 felé vágva
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kesudió
  • 1 dl víz vagy növényi tej
  • 1-2 evőkanál rizsszirup, vagy agave szirup ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A kesut a vízzel 5 dkg kókuszreszelékkel, és valamilyen természetes édesítővel simára turmixoljuk.
  • Ehhez a krémhez hozzákeverjük a maradék kókuszreszeléket.
  • Az így kapott krém egyszerre krémes, édes és a kókuszreszeléktől darabos. Ilyennek kell lennie. Ha túl morzsolódól lenne, kevés vizet tehetünk még hozzá. Ha túl folyós, akkor meg még kókuszreszeléket.
  • Ezt a krémet 4 felé osztjuk, és megkenjük, majd feltekerjük az almalapokat.
  • A szeleteléssel várni kell kb 5 percet, hogy az almalap felpuhuljon.
Kulcsszó almalap, kókuszreszelék
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close