Füstölt paprikás kesusajtkrém erjesztett kesusajtból

760

Erjesztett kesusajtkrémet már tudunk készíteni, leírása – ITT –! Ebből a finom alapból többféle étel is készíthető. Most a legegyszerűbb következik, a füstölt paprikás kesusajtkrém.

Nem olyan régen lett ismert a füstölt fűszerpaprika. Sok helyen lehet kapni, van, ahol folyékony füsttel, vagy aromával érik el a füstös íz hatást. Ezek nem annyira finomak… Vannak olyan termékek, ahol a gyártó hagyományos füstöléssel füstöli a paprikát, az íze fantasztikus, a vele készített ételek pedig… isteniek. Ilyen pl az Íz-Tár füstölt paprikája. Én ezt vásárolom, már évek óta ezt használom.

Nézzük a receptet, nagyon egyszerű:

Hozzávalók:
egy adag erjesztett kesusajt 
2 teáskanál füstölt fűszerpaprika

A paprikát elkeverjük a natur kesusajttal, és készen is van. Hűtőszekrényben akár egy hónapig is eláll.  

kesusajtkrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close