Ki ne ismerné ezt a vékony tésztájú sós, lapos kenyeret, amit többféleképpen lehet megtölteni, batyunak összehajtogatni, sós palacsintának feltekerni, vagy akár négyfelé hajtogatni! A töltelékek száma is végtelen, humusszal, friss zöldségekkel, avokádóval, fermentált zöldségekkel… pillanatok alatt nagyon finom főétel állítható össze egy tortilla lappal.
A boltokban sokféle tortilla lap kapható, de elég egy pillantást vetni az összetevők hosszú listájára, és máris elmegy a kedvünk a vásárlástól. És igen, nagyon egyszerűen egy gyorsan el lehet készíteni otthon is, ráadásul ez így frissen sokkal egészségesebb!
Az alapreceptet érdemes először elkészíteni, hogy gyakorlatot szerezzünk. Utána ajánlom, hogy a különböző változatokat próbáljuk ki, fel lehet dobni az alapreceptet különböző fűszerekkel, zöldségekkel, vagy akár más lisztkeverékekkel is.

Tortilla alaprecept
Készülékek
- 1 gyúródeszka, nyújtófa
- 1 tapadásmentes serpenyő
Összetevők
- 250 gramm finomliszt vagy graham liszt
- 1,5 dl meleg víz
- 0,3 dl oliva olaj
- só
Elkészítés
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, pihentetjük egy fél órát, majd 8 egyenlő részre osztjuk. A kis gombócokat először kézzel lelapítjuk, majd kinyújtjuk vékonyra.
- Felforrósítunk egy tapadásmentes palacsintasütőt, és belerakjuk a tészta lapot. Egy perc után megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Amíg sül, addig kinyújthatjuk a következő tortillát.
- Figyeljünk arra, hogy a kész tortillákat takarjuk be, nehogy kiszáradjanak. Frissen együk meg!
Megjegyzések

Semleges ízű a tortilla, így bármilyen jellegű tölteléket választhatunk hozzá!