A hozzávalókból tésztát gyúrunk, pihentetjük egy fél órát, majd 8 egyenlő részre osztjuk. A kis gombócokat először kézzel lelapítjuk, majd kinyújtjuk vékonyra.
Felforrósítunk egy tapadásmentes palacsintasütőt, és belerakjuk a tészta lapot. Egy perc után megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Amíg sül, addig kinyújthatjuk a következő tortillát.
Figyeljünk arra, hogy a kész tortillákat takarjuk be, nehogy kiszáradjanak. Frissen együk meg!
Megjegyzések
Tippek: tapasztalni fogod, hogy a hiába lapítod, nyújtod, a tészta ellened fog dolgozni, és arra fog törekedni, hogy összemenjen. Hiába nyújtod, mindig visszahúzódik egy picit. Lisztezett deszkán érdemes vele dolgozni, így nem ragad, de ha már sütöd, ne legyen lisztes, mert a liszt meg fog égni a palacsintasütőben.Ha először próbálkozol tortilla sütéssel, akkor érdemes kisebb lapokat sütni, könnyebb vele bánni.