A kelchipsz után itt a brokkoli chipsz! Ha szereted a brokkolit, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni, mert ezzel a bundával megaszalva biztosan kedvenced lesz!

A rózsáira szedett brokkolit egy növényi sajtos bundában forgatjuk meg aszalás előtt. Sörélesztő pelyhet használunk a sajt íz eléréséhez. A sörélesztő pehely nem csak finom, de rendkívül egészséges!
Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy ha a brokkolira öntött szószhoz raksz még egy kaliforniai paprikát és egy fél lilahagymát apróra vágva, még aszalni sem kell, mert egy remek salátát kaptál, amit azonnal tudsz is fogyasztani!

A szószt belemasszírozzuk a zöldségbe, jusson minden kis hajlatba, járja át az íz a brokkoli minden kis apró szegletét!
Ha szeretnél elmélyülni a házi aszalás rejtelmeibe, akkor nézz be az Aszalás otthon, mini tanfolyamunkba!

Brokkoli chipsz
Készülékek
- 1 Turmixgép
- 1 aszalógép
Összetevők
- 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
- 15 dkg kesudió
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 1 teáskanál só
- víz
- 1 csipet chili (ez elhagyható)
Elkészítés
- A brokkolit szedjük rózsáira, a puhább szárakat beletehetjük a szószba. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A szószt ráöntjük a brokkoli rózsákra, és jól belemasszírozzuk, hogy mindenhová jusson.
- Tegyük aszalógép rácsára (vagy sütőbe sütőpapírral bevont rácsra), és aszaljuk először 60 fokon, majd egy óra elteltével 50 fokon még 8 órán keresztül, vagy amíg a sajtos bevonat meg nem szárad és a brokkoli ropogós nem lesz.
- Zárt dobozban 2-3 hétig eltartható.