Sajtos ízű brokkoli chipsz, az egészséges és finom nasi!

1K

A kelchipsz után itt a brokkoli chipsz! Ha szereted a brokkolit, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni, mert ezzel a bundával megaszalva biztosan kedvenced lesz!

brokkoli chipsz
a paprikás-sajtos szósz a rózsáira szedett brokkolira öntve

A rózsáira szedett brokkolit egy növényi sajtos bundában forgatjuk meg aszalás előtt. Sörélesztő pelyhet használunk a sajt íz eléréséhez. A sörélesztő pehely nem csak finom, de rendkívül egészséges!

Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy ha a brokkolira öntött szószhoz raksz még egy kaliforniai paprikát és egy fél lilahagymát apróra vágva, még aszalni sem kell, mert egy remek salátát kaptál, amit azonnal tudsz is fogyasztani!

brokkoli chipsz

A szószt belemasszírozzuk a zöldségbe, jusson minden kis hajlatba, járja át az íz a brokkoli minden kis apró szegletét!

Ha szeretnél elmélyülni a házi aszalás rejtelmeibe, akkor nézz be az Aszalás otthon, mini tanfolyamunkba!

Brokkoli chipsz

Paprkás, sajtos szószban aszalt brokkoli
Fogás Aszalvány
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 aszalógép

Összetevők
  

  • 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
  • 15 dkg kesudió
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé (friss)
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 teáskanál
  • víz
  • 1 csipet chili (ez elhagyható)

Elkészítés
 

  • A brokkolit szedjük rózsáira, a puhább szárakat beletehetjük a szószba. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A szószt ráöntjük a brokkoli rózsákra, és jól belemasszírozzuk, hogy mindenhová jusson.
  • Tegyük aszalógép rácsára (vagy sütőbe sütőpapírral bevont rácsra), és aszaljuk először 60 fokon, majd egy óra elteltével 50 fokon még 8 órán keresztül, vagy amíg a sajtos bevonat meg nem szárad és a brokkoli ropogós nem lesz.
  • Zárt dobozban 2-3 hétig eltartható.
Kulcsszó brokkoli, kesusajtkrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close