Brokkoli chipsz
Paprkás, sajtos szószban aszalt brokkoli
Fogás Aszalvány
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
- 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
- 15 dkg kesudió
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé (friss)
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 1 teáskanál só
- víz
- 1 csipet chili (ez elhagyható)
A brokkolit szedjük rózsáira, a puhább szárakat beletehetjük a szószba. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A szószt ráöntjük a brokkoli rózsákra, és jól belemasszírozzuk, hogy mindenhová jusson.
Tegyük aszalógép rácsára (vagy sütőbe sütőpapírral bevont rácsra), és aszaljuk először 60 fokon, majd egy óra elteltével 50 fokon még 8 órán keresztül, vagy amíg a sajtos bevonat meg nem szárad és a brokkoli ropogós nem lesz.
Zárt dobozban 2-3 hétig eltartható.
Kulcsszó brokkoli, kesusajtkrém