Menj Vissza

Brokkoli chipsz

Paprkás, sajtos szószban aszalt brokkoli
Fogás Aszalvány
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 aszalógép

Összetevők
  

  • 1 fej brokkoli (kb 50 dkg)
  • 15 dkg kesudió
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé (friss)
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 teáskanál
  • víz
  • 1 csipet chili (ez elhagyható)

Elkészítés
 

  • A brokkolit szedjük rózsáira, a puhább szárakat beletehetjük a szószba. A többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A szószt ráöntjük a brokkoli rózsákra, és jól belemasszírozzuk, hogy mindenhová jusson.
  • Tegyük aszalógép rácsára (vagy sütőbe sütőpapírral bevont rácsra), és aszaljuk először 60 fokon, majd egy óra elteltével 50 fokon még 8 órán keresztül, vagy amíg a sajtos bevonat meg nem szárad és a brokkoli ropogós nem lesz.
  • Zárt dobozban 2-3 hétig eltartható.
Kulcsszó brokkoli, kesusajtkrém