Tortillák, sós palacsinták legfinomabb tölteléke ez a zöldséges tofukrém! Darabos is, krémes is, az íze pedig fantasztikus.
Tulajdonképpen ez egy meleg étel, egy tofus, zöldséges ragu. Főételnek sós palacsintába töltve, vagy hidegen kenyérrel egyaránt jó választás, sokoldalúan használható, variálható.

Saját készítésű tortillába, vagy szintén házilag készített pita zsebébe töltheted, de ha sütsz sós palacsintát például vöröslencséből, annak is remek tölteléke lesz.

Ha a hagymákat nem zsiradékon, hanem vízen pároljuk, akkor teljes értékű étel lesz. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a növényi étrend egy rendkívül egészséges és vitamindús, tápanyagdús étrend. Már önmagában is értékes. Ha még ezen kívül arra is figyelünk, hogy az ételünk TELJES ÉRTÉKŰ legyen, az már egy gyógyító szint, más szavakkal a teljes értékű növényi étrend képes bizonyos betegségek leküzdésében.)
dr. Iller Barbara: Növényi étrend a teljes életért (egy orvos szemével)
A receptben szerepel a kesutejföl, ami nem más, mint kesudió vízzel, sóval, kevés citromlével simára turmixolva.

Zöldséges tofuragu
Készülékek
- 1 kislyukú reszelő
- 1 tapadásmentes serpenyő
Összetevők
- 1 tömb füstölt tofu,
- 1 közepes lilahagyma apróra vágva,
- 2 gerezd fokhagyma egészen apróra vágva
- 1/2 kaliforniai paprika egészen apróra vágva
- ½ cukkini egészen apró kis kockákra vágva,
- 1 darab közepes sárgarépa finomra reszelve,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 15 dkg hámozott, darabolt paradicsom,
- 1 csomag petrezselyem zöldje apróra vágva,
- 1 dl kesutejföl,
- fűszerek: só, őrölt kömény, pirospaprika, őrölt bors
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát kevés vízen megpároljuk. (használhatunk olajat is, csak akkor nem lesz teljes értékű)
- A kockára vágott paprikát és cukkinit, a reszelt répát a hagymához adjuk, folyamatosan keverjük még néhány percig.
- A tofut nagylyukú reszelővel lereszeljük, és rátesszük a párolt zöldségekre. Folyamatosan kevergetjük, ha leszárad, kevés vizet mindig öntünk hozzá. Hozzákeverjük a paradicsomot, a fűszereket, szójaszószt. Néhány percig folyamatosan keverjük még.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és jól elkeverjük a kesutejföllel.