Zöldséges tofuragu
Tofuból és zöldségekből készült ez a lédús, ízes töltelék, akár kenyérre, akár palacsintába vagy pitába töltve fogyasztjuk
Fogás főétel
Konyha növényi konyha
1 kislyukú reszelő
1 tapadásmentes serpenyő
- 1 tömb füstölt tofu,
- 1 közepes lilahagyma apróra vágva,
- 2 gerezd fokhagyma egészen apróra vágva
- 1/2 kaliforniai paprika egészen apróra vágva
- ½ cukkini egészen apró kis kockákra vágva,
- 1 darab közepes sárgarépa finomra reszelve,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 15 dkg hámozott, darabolt paradicsom,
- 1 csomag petrezselyem zöldje apróra vágva,
- 1 dl kesutejföl,
- fűszerek: só, őrölt kömény, pirospaprika, őrölt bors
A hagymát és a fokhagymát kevés vízen megpároljuk. (használhatunk olajat is, csak akkor nem lesz teljes értékű)
A kockára vágott paprikát és cukkinit, a reszelt répát a hagymához adjuk, folyamatosan keverjük még néhány percig.
A tofut nagylyukú reszelővel lereszeljük, és rátesszük a párolt zöldségekre. Folyamatosan kevergetjük, ha leszárad, kevés vizet mindig öntünk hozzá. Hozzákeverjük a paradicsomot, a fűszereket, szójaszószt. Néhány percig folyamatosan keverjük még.
A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és jól elkeverjük a kesutejföllel.
Kulcsszó tofu, zöldségragu