Menj Vissza

Zöldséges tofuragu

Tofuból és zöldségekből készült ez a lédús, ízes töltelék, akár kenyérre, akár palacsintába vagy pitába töltve fogyasztjuk
Teljes Idő 15 perc
Fogás főétel
Konyha növényi konyha

Készülékek

  • 1 kislyukú reszelő
  • 1 tapadásmentes serpenyő

Összetevők
  

  • 1 tömb füstölt tofu,  
  • 1 közepes lilahagyma apróra vágva, 
  • 2 gerezd fokhagyma egészen apróra vágva
  • 1/2 kaliforniai paprika egészen apróra vágva
  • ½ cukkini egészen apró kis kockákra vágva, 
  • 1 darab közepes sárgarépa finomra reszelve, 
  • 2 evőkanál szójaszósz,
  • 15 dkg   hámozott, darabolt paradicsom,  
  • 1 csomag petrezselyem zöldje apróra vágva, 
  • 1 dl kesutejföl,  
  • fűszerek: só, őrölt kömény, pirospaprika, őrölt bors

Elkészítés
 

  • A hagymát és a fokhagymát kevés vízen megpároljuk. (használhatunk olajat is, csak akkor nem lesz teljes értékű)
  • A kockára vágott paprikát és cukkinit, a reszelt répát a hagymához adjuk, folyamatosan keverjük még néhány percig.  
  • A tofut nagylyukú reszelővel lereszeljük, és rátesszük a párolt zöldségekre. Folyamatosan kevergetjük, ha leszárad, kevés vizet mindig öntünk hozzá. Hozzákeverjük a paradicsomot, a fűszereket, szójaszószt. Néhány percig folyamatosan keverjük még.  
  • A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és jól elkeverjük a kesutejföllel.  
Kulcsszó tofu, zöldségragu