Igen, itt ezen az oldalon megszokhattátok már, hogy az ételek általában nem hagyományos módon készülnek. Most is egy olyan gyors módszert mutatok, amivel pillanatok alatt elkészíthető bármilyen aszalt gyümölcsből a lekvár. Ennek akkor van értelme, ha az aszalt gyümölcsöt te magad készítetted otthon, de kipróbálhatod bolti aszalvánnyal is. Itt egy írás a barack aszalásáról.
Az aszalt gyümölcsből készült lekvár nem tartható el sokáig. A tartósítást aszalással értük el, a lekvárt akkor készítjük el, amikor arra szükség van, elkészítjük és megesszük. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll, de igyekezzünk minél hamarabb felhasználni.


Baracklekvár aszalt barackból
Aszalt gyümölcsből turmixolt friss baracklekvár
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- aszalt barack
- víz
- citromlé
- datolya vagy más édesítés
Elkészítés
- Az aszalt barackot kevés vízzel, citromlével turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Először kevés vizet használjunk, majd apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy lekvár sűrűségű állagot kapjunk.Az aszalt barack cukortartalmától függően szükséges plusz édesítést használni. (vagy nem használni.)A citromlétől élénkebb lesz a lekvár színe, és plusz antioxidánsként növeli a lekvár eltarthatóságát.