Aszalt hagyma – egy ropogós csoda, imádni fogod!

1.6K

Ismét egy nagyon egyszerű nyers finomság, mindössze lilahagyma kell hozzá, és egy elektromos sütő vagy aszalógép. Az aszalt hagyma nem egy hétköznapi étel, de éppen azért írom le ide, hogy minél változatosabb és különlegesebb legyen az életed, ételed!

A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, majd egyenletesen szétterítjük az aszalógép tálcáján, vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, sót szórunk rá és jól megaszaljuk. Meddig? amíg teljesen száraz, zörgős nem lesz. Nem kell megijedni, a hagyma 90%-a folyadék, így a tálcán aszalás után a betett hagyma 10% fog ott maradni, a többi elpárolgott 🙂

Addig valahogy ki kell bírni a hagyma párolgó illatát (na jó, lehet, hogy ez egy kicsit sok lesz… ), de megéri, mert az így kapott aszalt lilahagymát szinte bármihez lehet enni. Salátára, levesbe, nyers pizzára feltétnek… és még sorolhatnám.

Így nézett ki a hagyma még aszalás előtt:

aszalt hagyma

Jól zárható dobozban 1-2 hónapig eláll az aszalt hagyma. Utána sem romlik meg, csak megszívja magát a levegő nedvességtartalmából, és kicsit visszapuhul. Ezen úgy tudunk segíteni, ha egy órára visszatesszük az aszalógépbe (vagy a sütőbe, de nyitott ajtónál)

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close