Ez a szuper egészséges és nyers csokikrém mindössze két alapanyagból készül: datolya és cukrozatlan kakaópor!
Miért ennyire népszerű ez a nyers csokikrém a növényi étrendben? Elsősorban azért, mert természetes alapanyagokból készül, nincs benne hozzáadott, finomított cukor, sűrítőanyag, és semmilyen feldolgozott élelmiszer. A datolya önmagában egy szuper élelmiszer, tele fontos tápanyagokkal. Éppen ezek miatt ez a csokikrém beilleszthető a teljes értékű növényi étrendbe.

Nem mindegy azonban, hogy milyen datolyát használunk. A cukrozott, fényesítőanyaggal, és más adalékanyaggal kezelt datolyát jobb, ha elkerüljük. Figyeljünk a csomagolásra: az összetevők között kizárólag ez szerepelhet: aszalt datolya.

A valódi ok, amiért ez a csokikrém olyan gyakran készül a konyhámban, az az egyszerűsége. Datolyalekvár szinte mindig van itthon, csak egy mozdulat belekeverni egy kanál kakaóport, és pillanatok alatt készen van. Gyümölcs is mindig van itthon, ezért ha valamilyen csokis-gyümölcsös édességre vágyunk, percek alatt kész a finomság.
Fontos, hogy ne maradjon darabos ez a krém, ezért érdemes konyhai robotgéppel, vagy turmixgéppel jól kikeverni a datolyát. Ha van kész datolyalekvár, akkor nincs szükség semmilyen konyhai berendezésre, akkor elég csak egy kanállal jól belekeverni a kakaóport.
Tortákhoz, poharas krémekhez, nyers édességekhez alapanyagként használjuk, ráönthetjük gyümölcssalátára, vagy szeletelhetünk bele bármilyen gyümölcsöt!
Egy különleges változat a Narancsos csokikrém recept.

Szuper édes csokikrém mindössze 2 összetevőből
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép vagy turmixgép ha puha datolyánk van
- 1 kanál vagy kézi habverő ha datolyalekvárt használunk
Összetevők
- 20 dkg datolyalekvár vagy puha datolya
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A datolyalekvárt a kakaóporral kanállal vagy kézi habverővel simára keverjük.