Szuper édes csokikrém mindössze 2 összetevőből
A datolya és a kakaópor találkozása, sok nyers édesség alapja
Elkészítés ideje 10 perc perc
Teljes Idő 5 perc perc
Fogás Dessert
Konyha nyers
- 20 dkg datolyalekvár vagy puha datolya
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A datolyalekvárt a kakaóporral kanállal vagy kézi habverővel simára keverjük. Ha puha datolyánk van, akkor azt beletesszük a konyhai robotgépbe (használhatunk turmixgépet is), és a kakaóporral simára keverjük. A datolya szárazságától függően kell valamennyi vizet is tenni a gépbe, hogy ne álljon össze a datolya egy masszává, hanem krémszerű legyen.
Selymes változat: Ha egy kevés olvasztott kókuszolajat turmixolunk hozzá, akkor fényes, krémes csokikrémet kapunk, sokkal mutatósabb és finomabb lesz, viszont a plusz zsiradéktól kevésbé egészséges. Nem elég keverni, magas fordulaton turmixolni kell, mert a datolyalekvár víz alapú, a kókuszolaj zsíros alapú, így kézzel nem fogjuk tudni elvegyíteni őket.
Csokis változat: Ha még csokisabb ízvilágot szeretnénk elérni, akkor olvasztott csokoládét turmixoljunk hozzá, itt sem elég kézzel keverni, mert darabos lesz… No ez aztán az igazi különleges csokikrém, fontos, hogy jófajta keserűcsoki legyen, lehetőleg cukor és adalékanyag mentes!
Kulcsszó csokikrém, datolya, datolyalekvár, gyors, kakaópor