Menj Vissza

Szuper édes csokikrém mindössze 2 összetevőből

A datolya és a kakaópor találkozása, sok nyers édesség alapja
Elkészítés ideje 10 perc
Teljes Idő 5 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers
Adag 4

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép vagy turmixgép ha puha datolyánk van
  • 1 kanál vagy kézi habverő ha datolyalekvárt használunk

Összetevők
  

  • 20 dkg datolyalekvár vagy puha datolya
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
 

  • A datolyalekvárt a kakaóporral kanállal vagy kézi habverővel simára keverjük.
  • Ha puha datolyánk van, akkor azt beletesszük a konyhai robotgépbe (használhatunk turmixgépet is), és a kakaóporral simára keverjük. A datolya szárazságától függően kell valamennyi vizet is tenni a gépbe, hogy ne álljon össze a datolya egy masszává, hanem krémszerű legyen.

Megjegyzések

Selymes változat: Ha egy kevés olvasztott kókuszolajat turmixolunk hozzá, akkor fényes, krémes csokikrémet kapunk, sokkal mutatósabb és finomabb lesz, viszont a plusz zsiradéktól kevésbé egészséges. Nem elég keverni, magas fordulaton turmixolni kell, mert a datolyalekvár víz alapú, a kókuszolaj zsíros alapú, így kézzel nem fogjuk tudni elvegyíteni őket.
Csokis változat: Ha még csokisabb ízvilágot szeretnénk elérni, akkor olvasztott csokoládét turmixoljunk hozzá, itt sem elég kézzel keverni, mert darabos lesz… No ez aztán az igazi különleges csokikrém, fontos, hogy jófajta keserűcsoki legyen, lehetőleg cukor és adalékanyag mentes!
Kulcsszó csokikrém, datolya, datolyalekvár, gyors, kakaópor