Avokádókrém sült édesburgonya szeleteken, pirított csicseriborsóval

670

Ez az étel a tökéletes egyensúly a krémes, a ropogós és a fűszeres ízek között! A sült édesburgonya édeskés, karamellizált ízét remekül kiegészíti a friss, citromos-fokhagymás avokádókrém, a fűszeres, pirított csicseriborsó pedig izgalmas ropogósságot ad hozzá. Egyszerű, tápláló és minden falat tele van ízbombával!

Az édesburgonyákat félbevágjuk, és tepsiben egymás mellé téve 25 perc alatt 200 fokon puhára sütjük. Amíg a burgonya sül, addig elkészítjük az avokádókrémet és a fűszeres sült csicseriborsót.

édesburgonya

Az avokádót villával összenyomkodjuk, és sóval, citromlével, egy kevés fokhagymával ízesítjük.

A sült fűszeres csicseriborsó elkészítése nagyon egyszerű! A főtt csicseriborsót megszórjuk kedvenc grill fűszerkeverékünkkel, elkeverjük, hogy mindenhová jusson a fűszerből, majd kevés olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepes tűznél folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a borsószemeket.  Készíthetjük sütőben is, ebben az esetben nem kell hozzá olaj!  

csicseriborsó

A sült édesburgonyákat megkenjük az avokádó krémmel, és sült csicseriborsót szórunk a tetejére.

Nem csak sült édesburgonyán lehet az avokádókrém+sült csicseriborsó párosítást élvezni, hanem sima pirítós kenyéren is!  

avokádó
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close