Gyümölcsös kókuszkocka: ez az édesség is annyiféleképpen készíthető, ahányféleképpen a gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket kombinálni lehet. Biztos megtalálod azt a variációt, ami a kedvenced lesz… de akár készítheted minden héten másképp is, így mindig új ízeket fedezhetsz fel!
Az elkészítése nagyon egyszerű: készítünk egy kókuszos-datolyás masszát, és beleteszünk minden földi jót (friss és aszalt gyümölcsöket), ami otthon és kéznél van. Tepsibe simítjuk, lenyomkodjuk, kicsit pihentetjük a hűtőszekrényben, majd felvágjuk és tálaljuk. Ez valóban ennyire egyszerű.
Ötlet a recepthez: kókuszreszelék helyett használhatsz zabpelyhet, teljesen, vagy felesben keverve a kókuszreszelékkel, így szénhidrátban gazdagabb, de zsírban szegényebb édességet kapsz. A forgatáshoz ugyanúgy használj kókuszreszeléket!

A recepthez datolyalekvárt használunk, ez egy nagyon egyszerű alapanyag, amit datolyából készítünk, és szinte az összes nyers édességhez erre lesz szükségünk, ezzel édesítünk. A datolyalekvár elkészítéséről – ITT – olvashatsz.

Gyümölcsös kókuszkocka
Készülékek
- 1 peremes tálca vagy tepsi
Összetevők
- 20 dkg datolyapép
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
- 15 dkg friss gyümölcs vegyesen (pl. alma, banán)
- + kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
- A datolyapépet és a kókuszreszeléket összekeverjük, összegyúrjuk, az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, a friss gyümölcsöket kockára vágjuk, és azt is a péphez keverjük.
- Egyenletesen elsimítjuk egy tálcán vagy tepsiben kb. 5 cm magasságban, és hidegre tesszük legalább 2 órára.
- Fogyasztás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, és éles késsel kockákra vágjuk. Megforgatjuk a félretett kókuszreszelékben, és már tálalhatjuk is.