Gyümölcsös kókuszkocka (nyers vegán)

756

Gyümölcsös kókuszkocka: ez az édesség is annyiféleképpen készíthető, ahányféleképpen a gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket kombinálni lehet. Biztos megtalálod azt a variációt, ami a kedvenced lesz… de akár készítheted minden héten másképp is, így mindig új ízeket fedezhetsz fel!

Az elkészítése nagyon egyszerű: készítünk egy kókuszos-datolyás masszát, és beleteszünk minden földi jót (friss és aszalt gyümölcsöket), ami otthon és kéznél van. Tepsibe simítjuk, lenyomkodjuk, kicsit pihentetjük a hűtőszekrényben, majd felvágjuk és tálaljuk. Ez valóban ennyire egyszerű.

Ötlet a recepthez: kókuszreszelék helyett használhatsz zabpelyhet, teljesen, vagy felesben keverve a kókuszreszelékkel, így szénhidrátban gazdagabb, de zsírban szegényebb édességet kapsz. A forgatáshoz ugyanúgy használj kókuszreszeléket!

gyümölcsös kókuszkocka

A recepthez datolyalekvárt használunk, ez egy nagyon egyszerű alapanyag, amit datolyából készítünk, és szinte az összes nyers édességhez erre lesz szükségünk, ezzel édesítünk. A datolyalekvár elkészítéséről – ITT – olvashatsz.

Gyümölcsös kókuszkocka

Datolyás, kókuszos massza aszalt gyümölcsökkel

Készülékek

  • 1 peremes tálca vagy tepsi

Összetevők
  

  • 20 dkg datolyapép
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
  • 15 dkg friss gyümölcs vegyesen (pl. alma, banán)
  • + kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés
 

  • A datolyapépet és a kókuszreszeléket összekeverjük, összegyúrjuk, az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, a friss gyümölcsöket kockára vágjuk, és azt is a péphez keverjük.
  • Egyenletesen elsimítjuk egy tálcán vagy tepsiben kb. 5 cm magasságban, és hidegre tesszük legalább 2 órára.
  • Fogyasztás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, és éles késsel kockákra vágjuk. Megforgatjuk a félretett kókuszreszelékben, és már tálalhatjuk is. 
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close