Gyümölcsös kókuszkocka
Datolyás, kókuszos massza aszalt gyümölcsökkel
- 20 dkg datolyapép
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
- 15 dkg friss gyümölcs vegyesen (pl. alma, banán)
- + kókuszreszelék a forgatáshoz
A datolyapépet és a kókuszreszeléket összekeverjük, összegyúrjuk, az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, a friss gyümölcsöket kockára vágjuk, és azt is a péphez keverjük.
Egyenletesen elsimítjuk egy tálcán vagy tepsiben kb. 5 cm magasságban, és hidegre tesszük legalább 2 órára.
Fogyasztás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, és éles késsel kockákra vágjuk. Megforgatjuk a félretett kókuszreszelékben, és már tálalhatjuk is.