Ha elkészítettük az erjesztett kesu alap-krémet, akkor többféleképpen lehet ízesíteni. Csak úgy magában, sóval is már nagyon finom, különleges íze van. A füstölt paprikás kesusajt krémet is nézzétek meg, most pedig egy kőrözött ízesítést mutatok! Ha sikerült szépen megerjeszteni a kesukrémet, és finom, kissé savanykás lett, akkor hasonlít a túró ízére, kiváló kőrözött készíthető belőle úgy, hogy nem kell citromot hozzáadni! Így készül a kesukőrözött!
Kölesből már mutattam egy nagyszerű kőrözöttet, azt is ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni. Ha szereted a kőrözött textúráját, ízét, akkor ezt is megnézheted! Kölesből készült kőrözött!

A képen paprikát vágtam kb 2 cm-es darabokra, és abba töltöttem bele a kőrözöttet. Lilahagymával, csírákkal díszítettem. Parti falatok!

Kesudió kőrözött
Összetevők
- ½ fej lilahagyma apróra vágva
- só,
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
- 1 teáskanál őrölt kömény
Elkészítés
- A fűszereket és a hagymát elkeverjük a natur kesusajttal, és már készen is van.
- Önmagában is finom, zöldségeket belemártogatva, kenyér nélkül ajánlom!
- Hűtőszekrényben egy hónapig is eláll.