Kesukőrözött erjesztett kesusajtkrémből, valódi ízekkel!

718

Ha elkészítettük az erjesztett kesu alap-krémet, akkor többféleképpen lehet ízesíteni. Csak úgy magában, sóval is már nagyon finom, különleges íze van. A füstölt paprikás kesusajt krémet is nézzétek meg, most pedig egy kőrözött ízesítést mutatok! Ha sikerült szépen megerjeszteni a kesukrémet, és finom, kissé savanykás lett, akkor hasonlít a túró ízére, kiváló kőrözött készíthető belőle úgy, hogy nem kell citromot hozzáadni!  Így készül a kesukőrözött!

Kölesből már mutattam egy nagyszerű kőrözöttet, azt is ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni. Ha szereted a kőrözött textúráját, ízét, akkor ezt is megnézheted! Kölesből készült kőrözött!

kesukőrözött

A képen paprikát vágtam kb 2 cm-es darabokra, és abba töltöttem bele a kőrözöttet. Lilahagymával, csírákkal díszítettem. Parti falatok!

Kesudió kőrözött

Erjesztett kesusajtot készítünk, és beízesítjük sóval, borssal, paprikával, köménnyel, lilahagymával.
Teljes Idő 5 perc
Fogás Növényi pástétom, növényi sajt
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Összetevők
  

  • ½ fej lilahagyma apróra vágva 
  • só,
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika,  
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,  
  • 1 teáskanál őrölt kömény 

Elkészítés
 

  • A fűszereket és a hagymát elkeverjük a natur kesusajttal, és már készen is van.
  • Önmagában is finom, zöldségeket belemártogatva, kenyér nélkül ajánlom!  
  • Hűtőszekrényben egy hónapig is eláll.
Kulcsszó kesudió, kesusajt, kesusajtkrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close