Chia puding … újdonság, az utóbbi pár év alatt lett hihetetlen népszerű. Nem véletlen, hiszen könnyű elkészíteni, finom, és rendkívül egészséges. Kell ennél több?
A chia puding mellé érdemes valamilyen gyümölcsös krémet, lekvárt készíteni, így remekül lehet variálni a mandulatejes, viszonylag semleges ízű chia pudingot. A tálalásnál se feledkezzünk meg a gyümölcsökről!

A chia magnak kell egy kis idő, amíg megduzzad, és lehet fogyasztani. Éppen ezért érdemes a fogyasztás előtt legalább 1 órával elkészíteni. Ha reggelire szeretnénk chia pudingot fogyasztani, akkor érdemes bekeverni már előző este, és hűtőszekrénybe tenni reggelig. Gyönyörű nagyra megnőnek a szemek, és reggel már csak kanalazni kell.
A receptben mandulatej szerepel, természetesen nem boltit használunk, hanem készítünk magunk mandulából, így!
Édesítés: a chia pudingot banánnal készítjük, így belekerül az édes íz. A gyümölcsös krémet kell csak édesíteni, amihez használhatunk rizsszirupot, agave szirupot, vagy stevia port, cseppeket. Ha nem bánod, hogy a datolya meg fogja sötétíteni az eper vagy dinnye színét, akkor datolyát is lehet használni.

Banános chia puding gyümölcsökkel
Készülékek
- 1 Turmixgép
Összetevők
- 4 dl mandulatej
- 4 evőkanál chia mag
- 2 darab érett banán
- 1 kávéskanál bourbon vanília por
gyümölcskrémekhez:
- 10 dkg földieper (sárgadinnye, illetve szeder vagy áfonya)
- 1 kanál növényi szirup
Elkészítés
- A banánokat villa hátuljával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a mandulatejet, chia magot és a vaníliaport. Jól elkeverjük.
- Az eperkrémhez turmixgépbe tesszük az epret és az édesítőszert, és pépessé turmixoljuk. Készíthetünk gyümölcskrémet más gyümölcsből is, szeder, barack, sárgadinnye, szilva, stb.
- Pohárba rétegesen öntjük a chia pudingot a különböző gyümölcspépekkel. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.