Cukkinis sós palacsinta, hogyan fogyasszuk?

698

Egy finom vacsora… nem kell hozzá más, csak egy előre elkészített sós palacsinta, valamilyen magtejföl, és sok sok friss zöldség.

Így néz ki a cukkinis sós palacsinta közepesen megaszalva, és arra várva, hogy megtöltsük :

sós palacsinta
Sós palacsinta

A palacsintát kibéleljük valamilyen zöld levéllel, itt most mángolddal, és megtöltjük apróra vágott zöldségekkel (paradicsom, paprika, lilahagyma, mángold)

sós palacsinta

Készítünk egy tejfölt valamilyen dióféléből, olajos magból:

Ez a tejföl kendermagból készült, 1 csésze mag, 1 csésze víz, citromlé, só, méz, fokhagyma… mindezeket jól össze kell turmixolni. Készülhet kesudióból, napraforgómagból, mandulából…

sós palacsinta
A töltelék tejföllel meglocsolva

Erre jön még egy kevés csíra:

sós palacsinta

A palacsintát feltekerjük:

sós palacsinta
Így néz ki a megtöltött palacsinta feltekerés után

A palacsintát lehet kézzel is enni, jól beleharapni… ez nem túl látványos, most inkább késsel felvágtam így :

Jó étvágyat ehhez a frissítő nyers ételhez!

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close