Ezek a frissítő falatkák kedvencei lesznek a kerti parti vendégeinek.
Bármilyen salátát, krémet beletölthetsz a görögdinnye kockákba, imádni fogják! Ez egy ötlet, használd bátran a fantáziádat, és készíts akár többféle parti-falatkát dinnyéből!

A mandulakrémes tölteléket aktivált vagy blansírozott mandulából készítjük. Ha még nem tudod, hogy mi a kettő között a különbség, vagy hogyan kell mandulát aktiválni, akkor olvasd el ezt a cikket a mandula előkészítéséről, felhasználásáról.
Ennél a receptnél fontos, hogy fehér legyen a mandula, hogy a mandula krém is szép világos maradjon.

Dinnye falatkák
Görögdinnye kockákba töltött mandulakrémes töltelék
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
Összetevők
- 1 darab görögdinnye
- 1 adag nyers mandula túrókrém
- kis kockákra vágott sárgadinnye, uborka
- a díszítéshez kapor, vagy édeskömény zöldje, friss oregano
Nyers mandula túrókrém
- 15 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- csipet só
- édesítéshez bármi, ízlés szerint
Elkészítés
- A mandulát nem túl finomra aprítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét is. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy az állaga a tehéntúró állagára hasonlítson. Legyenek benne kisebb darabok is, és teljesen krémes rész is. Sóval, mézzel ízesítjük.
- A görögdinnyéből egyforma kocka alakú darabokat vágunk, éles késsel mélyedést formázunk mindegyikbe.
- A mandula-túrókrémet összekeverjük a kockára vágott uborkával, sárgadinnyével, és a mélyedésekbe halmozzuk.
Megjegyzések
A mandulából készült túrókrémet fel lehet használni sós és édes ételekhez. Ha gyümölcsös túrókrémet készítünk, akkor lehet intenzívebben édesíteni.