Görögdinnye falatkák, a kerti parti kedvence

748

Ezek a frissítő falatkák kedvencei lesznek a kerti parti vendégeinek.

Bármilyen salátát, krémet beletölthetsz a görögdinnye kockákba, imádni fogják! Ez egy ötlet, használd bátran a fantáziádat, és készíts akár többféle parti-falatkát dinnyéből!

görögdinnye kerti parti

A mandulakrémes tölteléket aktivált vagy blansírozott mandulából készítjük. Ha még nem tudod, hogy mi a kettő között a különbség, vagy hogyan kell mandulát aktiválni, akkor olvasd el ezt a cikket a mandula előkészítéséről, felhasználásáról.
Ennél a receptnél fontos, hogy fehér legyen a mandula, hogy a mandula krém is szép világos maradjon.

Dinnye falatkák

Görögdinnye kockákba töltött mandulakrémes töltelék
Teljes Idő 30 perc

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép

Összetevők

  • 1 darab görögdinnye
  • 1 adag nyers mandula túrókrém
  • kis kockákra vágott sárgadinnye, uborka
  • a díszítéshez kapor, vagy édeskömény zöldje, friss oregano

Nyers mandula túrókrém

  • 15 dkg aktivált vagy blansírozott mandula
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • csipet
  • édesítéshez bármi, ízlés szerint

Elkészítés

  • A mandulát nem túl finomra aprítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét is. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy az állaga a tehéntúró állagára hasonlítson. Legyenek benne kisebb darabok is, és teljesen krémes rész is. Sóval, mézzel ízesítjük.
  • A görögdinnyéből egyforma kocka alakú darabokat vágunk, éles késsel mélyedést formázunk mindegyikbe. 
  • A mandula-túrókrémet összekeverjük a kockára vágott uborkával, sárgadinnyével, és a mélyedésekbe halmozzuk.  

Megjegyzések

A mandulából készült túrókrémet fel lehet használni sós és édes ételekhez. Ha gyümölcsös túrókrémet készítünk, akkor lehet intenzívebben édesíteni.  
Fogás: Dessert
Konyha: nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Kulcsszó: dinnye, görögdinnye, mandula, mandulakrém
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close